Πέμπτη 16 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ
Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να στείλουν τα παιδιά μας να σφάζονται με άλλους λαούς για «των αφεντάδων το φαΐ»

Σε επιστολή της προς το Alt.gr, μητέρα στρατιώτη που υπηρετεί στον Εβρο σημειώνει:

«Είμαι μια μάνα όπως και χιλιάδες άλλες που έχουν τα παιδιά τους στο στρατό και αγωνιούμε για τις εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και για την εμπλοκή της χώρας μας που βαθαίνει μέρα με τη μέρα.

Γι' αυτό αποφάσισα να γράψω αυτήν την επιστολή, σαν ελάχιστο χρέος στα παιδιά μας. Μεγάλωσα και ανάθρεψα τα παιδιά μου, όπως και οι άλλες μάνες, με αξίες και ιδανικά, για να ζήσουν σε έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, ανασφάλεια, νοικοκύρηδες και αφέντες στον τόπο τους. Οι Ελληνίδες μάνες έχουμε ιστορική πείρα και συλλογική μνήμη, για να καταλάβουμε ότι ο πόλεμος αυτός είναι πέρα για πέρα άδικος και βάρβαρος.

Σήμερα η κυβέρνηση μπλέκει τη χώρα μας ακόμα περισσότερο. Κατ' εντολή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σηκώνονται ελικόπτερα από το Στεφανοβίκειο, επιχειρούν οι "θεριστές" από την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, ενισχύονται όλες οι αμερικανικές βάσεις, στέλνουμε συνεχώς πολεμικό υλικό κόστους πάνω από 30 εκατ. ευρώ, αδυνατίζοντας την αμυντική δυνατότητα της χώρας μας από σημαντικό υλικό. Εχουν στείλει ένοπλα τμήματα να πάνε προς τις εστίες πολέμου και να εμπλακούν σε αυτόν. Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο τα παιδιά μας να σταλούν και να εμπλακούν σε έναν πέρα για πέρα άδικο και ληστρικό πόλεμο!

Παράλληλα, αυτή η όλο και βαθύτερη εμπλοκή κάνει τη χώρα μας μαγνήτη επιθέσεων ως αντίποινα στην εμπλοκή της χώρας μας. Η περιοχή που κατοικούμε είναι στόχος με τις ΝΑΤΟικές υποδομές σε Στεφανοβίκειο, Γεωργούλα και 110 Πτέρυγα Μάχης, το ίδιο και η Σούδα, η Αλεξανδρούπολη, το Κιλκίς, ο Αραξος, το Λιτόχωρο και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Το επιχείρημα της αναβάθμισης της χώρας, που μας λιβανίζουν καθημερινά, της μετατροπής της σε ενεργειακό κόμβο όπως λένε, μας θυμίζει ότι οι επιχειρηματικοί ενεργειακοί και οι πολεμικοί σχεδιασμοί πάνε χέρι χέρι. Οι νέες ενεργειακές μπίζνες υπογράφονται τελικά με το αίμα των λαών. Κανένα αντάλλαγμα δεν μπορεί να ξεπλύνει το αίμα από την κάθε άδικη εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών. Καμία απολύτως σχέση δεν έχουν όλα αυτά τα σχέδια με τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών μας, για μόρφωση, για δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια.

  • Καμιά αποστολή προσωπικού, στρατιωτών και αξιωματικών σε αποστολές εκτός συνόρων. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να στείλουν τα παιδιά μας να σφάζονται με άλλους λαούς για "των αφεντάδων το φαΐ".
  • Να σταματήσουν τώρα να χρησιμοποιούνται ελληνικά εδάφη, πολιτικές και στρατιωτικές υποδομές και μέσα, σαν στρατιωτικά πολεμικά ορμητήρια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και έτσι να γίνεται η χώρα μας μαγνήτης αντιποίνων.
  • Να σταματήσει εδώ και τώρα οποιαδήποτε συμμετοχή - εμπλοκή της χώρας μας.
  • Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Κράββαρη Μαρία

Μητέρα του στρατιώτη Κουρελά Λαυρέντη που υπηρετεί στον Εβρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ