Πέμπτη 16 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
Με πρωτοφανείς αποφάσεις συνεχίζεται το δικαστικό πραξικόπημα

Με μια πρωτοφανή απόφαση συνεχίζεται το δικαστικό πραξικόπημα της 21ης Απρίλη στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Συγκεκριμένα, με πρόσφατη (9 Ιούνη) διαταγή το δικαστήριο αυθαίρετα «διορίζει» στο ΔΣ της Ενωσης τρία μέλη της νόμιμης διοίκησης, τρεις κυβερνητικούς συνδικαλιστές και τρεις «πραγματογνώμονες» του Πρωτοδικείου (!), αποτελώντας πρόκριμα για τη σύνθεση του Δ.Σ. που μετά την έκδοση τελικής απόφασης θα ανατεθούν οι αρχαιρεσίες.

Με την πρωτόγνωρη αυτή απόφαση διαμορφώνεται πλειοψηφία ευνοϊκή να υλοποιήσει το αντικαταστατικό σχέδιο των κυβερνητικών συνδικαλιστών για διάλυση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, με εξ αποστάσεως διαδικτυακή «Γενική Συνέλευση» και «ηλεκτρονική ψηφοφορία» εικονικών ψηφοφόρων, νοθείας και φακελώματος που επιβάλλει ο νόμος Χατζηδάκη για τα εργατικά σωματεία.

Θυμίζουμε ότι οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές αρχικά προσπάθησαν να ελέγξουν τη διοίκηση με διενέργεια νόθων εκλογών αμέσως μετά τις νόμιμες αρχαιρεσίες, που έδωσαν την πλειοψηφία στις ταξικές δυνάμεις. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας, τρεις φορές επιχείρησαν δικαστικά την απόσπαση της πλειοψηφίας και τρεις φορές απέτυχαν. Με την ολοκλήρωση της θητείας, τον περασμένο Απρίλη, εξαπέλυσαν μπαράζ προσφυγών. Αυτήν τη φορά «εξασφάλισαν» την έκδοση δύο διαδοχικών προσωρινών διαταγών για αναβολή των εκλογών και διορισμό διοίκησης, την ώρα που εκκρεμεί έκδοση απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.

Απέναντι στις μεθοδεύσεις αυτές η αγωνιστική ηγεσία της ΕΣΤΑΜΕΔΕ συνεχίζει την αγωνιστική δράση με την Επιτροπή Αγώνα που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των μελών αμέσως μετά το δικαστικό πραξικόπημα της 21ης Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ