Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Χωρίς απεικονιστικές εξετάσεις από 1η Σεπτέμβρη!

Πάνω από 400 αξονικές και 300 μαγνητικές τομογραφίες τον μήνα θα πάψουν να γίνονται, επιβαρύνοντας τους ασθενείς

Η δραματική υποστελέχωση με ιατρικό προσωπικό στο Τμήμα Νεότερων Απεικονιστικών Μεθόδων, όπως και σε όλα τα άλλα τμήματα του Νοσοκομείου Νίκαιας, οδηγεί στη διακοπή της λειτουργίας του Μαγνητικού Τομογράφου, τόσο κατά τα τακτικά πρωινά ιατρεία όσο και κατά την ολοήμερη λειτουργία από την 1/9/2022.

Παρά το γεγονός ότι η υποστελέχωση είναι γνωστή σ' όλους τους αρμόδιους φορείς κατά το τελευταίο ενάμισι έτος, δεν πάρθηκαν μέτρα ενίσχυσης του προσωπικού. Το αποτέλεσμα είναι να στερούνται οι ασθενείς της 2ης ΥΠΕ 400 έως 500 αξονικές τομογραφίες μηνιαίως, ενώ θα πάψουν να διενεργούνται περίπου 300 μαγνητικές τομογραφίες ανά μήνα.

Να σημειωθεί ότι το Τμήμα διενεργούσε 30.000 περίπου αξονικές τομογραφίες ανά έτος και 4 έως 4,5 χιλιάδες μαγνητικές τομογραφίες στο ίδιο διάστημα. Διενεργούνται επίσης πλειάδα απεικονιστικών εξετάσεων, ορισμένες εκ των οποίων δεν γίνονται σε άλλα δημόσια νοσοκομεία. Το Τμήμα συστάθηκε πριν από 8 χρόνια κι όλο αυτό το διάστημα δεν προσελήφθη ούτε ένας επιπλέον ιατρός ή τεχνολόγος.

«Λάβαμε πολλαπλές υποσχέσεις για την επικείμενη στελέχωση του Τμήματός μας η οποία ποτέ δεν έγινε. Αντ' αυτού προσφάτως υπεγράφη αμοιβαία μετακίνηση ειδικευμένης ιατρού η οποία συνεπικουρούσε το Τμήμα μας με δύο γενικές εφημερίες μηνιαίως με άλλη ειδικευμένη συνάδελφο, η οποία όμως δεν υποχρεώθηκε από τη διοίκηση να κάνει αντίστοιχο έργο δυσχεραίνοντας έτι περαιτέρω την ασφαλή λειτουργία του Τμήματός μας και επιβαρύνοντας το ήδη καταπονημένο ιατρικό προσωπικό.

Αναγκαζόμαστε ως εκ τούτου να διακόψουμε εξωτερικές πρωινές και απογευματινές εξετάσεις του Μαγνητικού Τομογράφου για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε με ασφάλεια τις βασικές ανάγκες του νοσοκομείου τόσο σε επίπεδο εφημερίας όσο και εσωτερικών περιστατικών», υπογραμμίζεται σε έγγραφο της διεύθυνσης του Τμήματος, ενώ τα προγράμματα εφημερίας του Αξονικού Τομογράφου «θα συντάσσονται για όσο διάστημα είναι αυτό εφικτό, με νόμιμο τρόπο για τη λειτουργία ασφαλούς εφημερίας που σημαίνει ασφάλεια ασθενών και ιατρών και θα εκτελούνται από γιατρούς ικανούς να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο του Αξονικού Τομογράφου, έργο υπεύθυνο και καταλυτικό για τη λειτουργία του Νοσοκομείου».

«Το Τμήμα χρειάζεται ακτινοδιαγνώστες ιατρούς με συνεχή και σταθερή εργασία σε αυτό, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του και όχι ωράρια επαιτείας στις εφημερίες και άλλες μη επαρκώς επιστημονικά στοιχειοθετημένες λύσεις που κατά καιρούς προτείνονται», καταλήγει η ανακοίνωση.

Για το θέμα ενημερώθηκε και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά, η οποία απαιτεί την άμεση στελέχωση του Τμήματος με μόνιμο ειδικευμένο προσωπικό, έτσι ώστε να επιστρέψει στην πλήρη λειτουργία του. Καταγγέλλει επίσης ότι «παρά τις συνεχείς ενημερώσεις και συστάσεις που έκαναν οι συνάδελφοι στη διοίκηση του νοσοκομείου, το προσωπικό του Τμήματος συρρικνώθηκε, αφού τέσσερις από τους γιατρούς συνταξιοδοτήθηκαν ενώ έγινε πρόσληψη μόνο ενός επιμελητή Β. Σύντομα μάλιστα θα βγει άλλος ένας γιατρός σε σύνταξη, οδηγώντας το Τμήμα στο να εξυπηρετεί μόνο τις βασικές ανάγκες του νοσοκομείου, όσο είναι αυτό ακόμα εφικτό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ