Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «HELLENIC QUALITY FOODS»
Συνεχίζουν τον αγώνα για επιχειρησιακή ΣΣΕ

Σε δίωρη στάση εργασίας και έκτακτη Γενική Συνέλευση προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της «Hellenic Quality Foods» στην Εύβοια, αύριο Πέμπτη 4 Αυγούστου, στη 1 μ.μ., συνεχίζοντας, μαζί με τα υπόλοιπα επιχειρησιακά σωματεία στον Ομιλο Φιλίππου, τον αγώνα για υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Παράλληλα συνεχίζουν να διεκδικούν την επίλυση ζητημάτων που αφορούν την ασφάλεια και την υγιεινή, αλλά και την έγκαιρη καταβολή του επιδόματος και των αποδοχών αδείας.

Ειδικά για το ζήτημα της μη έγκαιρης καταβολής του επιδόματος και των αποδοχών αδείας, το Σωματείο ζήτησε την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν Αναφορά στη Βουλή την επιστολή του Σωματείου. Στο πλαίσιο της αυριανής Γενικής Συνέλευσης θα γίνει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις και τις παρεμβάσεις του Σωματείου, ενώ θα τεθεί προς απόφαση η κλιμάκωση της πάλης με νέες κινητοποιήσεις.

Απαιτούν ανάκληση απολύσεων

Την εργοδοσία στα «Goody's» Ιωαννίνων για τις απολύσεις δύο εργαζομένων, στις οποίες προχώρησε χτες, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού ν. Ιωαννίνων και απαιτεί την ανάκλησή τους.

Το Σωματείομ δείχνοντας την αιτία των απολύσεων, αναφέρει ότι οι δύο απολυμένοι μαζί με μέλος της διοίκησης του Σωματείου «πρωτοστατούσαν στον χώρο δουλειάς τους για την υλοποίηση των αιτημάτων του». Τονίζει πως οι εργαζόμενοι μόνο με την οργάνωσή τους στα σωματεία και με τη δική τους πάλη μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους και καλεί «όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο να μην ανεχτούν τη συνέχεια αυτής της κατάστασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ