Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Καταγγέλλουν και τη στοχοποίηση του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων ενάντια στο νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και τη στοχοποίηση όσων αποκαλύπτουν τις αντεργατικές συνέπειές του.

Το Εργατικό Κέντρο Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θυσιάζει για μια ακόμα φορά τα δικαιώματα των εργαζομένων στον βωμό τους κέρδους. Εκφράζει τη στήριξή του στα αιτήματα για απόσυρση του νομοσχεδίου, εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, να μη χαθεί ούτε ευρώ από τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

Το ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας καταγγέλλει «τη στοχοποίηση του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρη Πουλικόγιαννη, από την παράταξη της ΔΑΚΕ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας επειδή ο συνάδελφος ανέδειξε στη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν σε βάρος των εργαζομένων η κυβέρνηση, οι "επενδυτές" και οι άνθρωποί τους στο συνδικαλιστικό κίνημα (...)».

Τη συμπαράσταση στον αγώνα του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δήθεν εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας εκφράζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου.

«Ενα νέο έγκλημα σε βάρος των άνω των 600 εργαζομένων της δεύτερης μεγαλύτερης ναυπηγικής βιομηχανίας της Ελλάδας, προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο για τη δήθεν εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, στο οποίο προβλέπεται απόλυση όλων των εργαζομένων, χωρίς καμία δέσμευση για επαναπρόσληψη με τα ίδια εργασιακά δικαιώματα, χωρίς καμία δέσμευση για την καταβολή όλων των δεδουλευμένων», σημειώνει ανάμεσα σε άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ