Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις για τις άθλιες δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης

ΚΚΕ: Ασπίδα προστασίας από τον σκοταδισμό το μέτωπο απέναντι στις σάπιες «αξίες»

Μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης, ο οποίος σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ», προκειμένου να δικαιολογήσει τη σκοταδιστική εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου «Περί της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και αποφυγής των αμβλώσεων», που θα διαβαστεί στις εκκλησίες στις 8 Σεπτέμβρη, προχώρησε στον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι «καμία γυναίκα δεν βιάζεται χωρίς να το θέλει».

Δεν είχε την παραμικρή επιφύλαξη να χαρακτηρίσει «έγκλημα» το δικαίωμα των γυναικών να διακόπτουν μια ανεπιθύμητη για τις ίδιες εγκυμοσύνη, ενώ με τα λεγόμενά του αμφισβήτησε την ίδια την ύπαρξη του εγκλήματος του βιασμού. «Δεν κάθεται καμιά γυναίκα να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα», ανέφερε προκλητικά.

Πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός νηπίου, ενός παιδιού και να το πετάμε λες και είναι σκυλί», ενώ για τις περιπτώσεις που ένα έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας ισχυρίστηκε ότι θα πρέπει «να ζητηθεί άδεια από την Εκκλησία (!) για να γίνει άμβλωση, και όχι με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού».

Οσο για τη στάση της Εκκλησίας απέναντι σε μια εγκυμοσύνη που είναι προϊόν βιασμού, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρξει τεκνοποίηση από βιασμό, καθώς για να μείνει έγκυος η γυναίκα πρέπει «να έχει συμμετοχή», πρέπει «να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις». Μαθήματα χρηστών ηθών και βιολογίας από το βήμα της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του «ΣΚΑΪ»...

Σε ανάρτησή του στο Twitter το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι σκοταδιστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου σε βάρος του αδιαπραγμάτευτου δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να ενοχοποιήσει τις γυναίκες - θύματα βιασμού και πολύμορφης βίας. "Ασπίδα προστασίας" απέναντι στον σκοταδισμό είναι να δυναμώσει το μέτωπο απέναντι στις σάπιες "αξίες" και την όλο και μεγαλύτερη αντιδραστικοποίηση της ίδιας της καπιταλιστικής κοινωνίας, που συντηρεί και αναπαράγει αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα».

Ο σάλος που προκλήθηκε ανάγκασε την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας να βγάλει ανακοίνωση όπου χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Χρυσόστομου «απαράδεκτες», που εκφράζουν μόνο τον ίδιο και είναι «προσβλητικές για το ανθρώπινο πρόσωπο και ειδικά τις γυναίκες και τα θύματα βιασμών». Αντιδράσεις υπήρξαν επίσης από κυβερνητικά στελέχη και από όλα τα κόμματα της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ