Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
Ετήσιο μνημόσυνο στον Γαλατά Χανίων

Στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων, στον τάφο του Μίκη Θεοδωράκη έγινε το πρωί της Παρασκευής το ετήσιο μνημόσυνο για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

Το «παρών» έδωσαν πολλά μέλη της οικογένειάς του, άνθρωποι της Τέχνης, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και της Τοπικής Διοίκησης και κόσμος που θέλησε να αποτίσει με την παρουσία του φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη.

Εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τα μέλη του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ Γιώργο Νταγκουνάκη και Αλέκο Μαρινάκη, περιφερειακό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Σπύρος Αγριμάκης, Γραμματέας της ΤΕ Χανιών του ΚΚΕ, και δημοτικοί σύμβουλοι.

Η τελετή περιελάμβανε μετά την Επιμνημόσυνη Δέηση, τήρηση ενός λεπτού σιγής, κατάθεση λουλουδιών στον τάφο του από την οικογένεια, εκπροσώπους της κυβέρνησης, της Τοπικής Διοίκησης, φορέων της περιοχής και απλού κόσμου, ενώ η Εφηβική Χορωδία του δήμου Χανίων τραγούδησε την «Ομορφη πόλη». Τέλος, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, αλλά και του κόσμου που παραβρέθηκε, ερμήνευσε τα τραγούδια «Μάνα μου και παναγιά», «Αρνηση» και «Δόξα τω Θεώ» κι έκλεισε την εκδήλωση αναφωνώντας: «Αθάνατος!».

Στη συνέχεια, ακολούθησε επίσκεψη στο πατρικό σπίτι του Θεοδωράκη στον Γαλατά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ