Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ
Τη Δευτέρα η πρώτη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής

Τη Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη αρχίζουν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποκλοπών, της οποίας η συγκρότηση επικυρώθηκε με απόφαση της Βουλής. Η Επιτροπή θα κληθεί να εξετάσει την παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκη, την παρακολούθηση δημοσιογράφων και τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα «συνακροάσεων» - υποκλοπών από το 2016 μέχρι σήμερα στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

Από το ΚΚΕ έχει οριστεί ως τακτικό μέλος ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Νίκος Καραθανασόπουλος και αναπληρωματικό η βουλευτής του Κόμματος Μαρία Κομνηνάκα. Συνολικά η εκπροσώπηση των κομμάτων στην Επιτροπή θα γίνει κατ' αναλογία, ενώ η προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών της και την υποβολή πορίσματος είναι ένας μήνας, με προοπτική παράτασης αν χρειαστεί.

Ωστόσο, και η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την Εξεταστική Επιτροπή αλλά και τα όσα εκτυλίχθηκαν την περασμένη Πέμπτη, στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, δεν αφήνουν περιθώρια για μεγάλες προσδοκίες.

Από την πρώτη στιγμή έγινε ξεκάθαρη η προσπάθεια των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ πίσω από την άσφαιρη αντιπαράθεσή τους να «κουκουλώσουν» το πραγματικό σκάνδαλο, που μόνο το ΚΚΕ έχει αναδείξει: Το όλο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο των Οδηγιών της ΕΕ, νόμων και διακρατικών συμφωνιών που όλοι μαζί έχουν ψηφίσει και συνδιαμορφώσει, για να θωρακίζεται η εξουσία του κεφαλαίου, γι' αυτό και το διαφυλάττουν ως «ιερό και όσιο».

Αυτό το σκηνικό συγκάλυψης στήθηκε και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την Πέμπτη, με την κυβερνητική πλειοψηφία να υιοθετεί μία διαδικασία - αχταρμά, όπου μέσα σε μία μέρα κλήθηκαν σε ταυτόχρονη ακρόαση 9 πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση των υποκλοπών, ενώ το πρώτο που έκαναν οι κυβερνητικοί βουλευτές, οι οποίοι και άρχιζαν τον κύκλο των ερωτήσεων, ήταν να υπενθυμίζουν στους ερωτώντες ότι μπορούν να επικαλεστούν το απόρρητο στις απαντήσεις. Οι 9 χωρίστηκαν απλώς σε δύο γκρουπ, όπου στο πρώτο μετείχαν οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ Π. Κοντολέων, Γ. Ρουμπάτης και Θ. Δραβίλλας και ο μέχρι πρότινος γγ του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης. Στο δεύτερο ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θ. Δεμίρης, ο εισαγγελέας Εφετών Κ. Τζαβέλλας, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμος, ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης και η αρμόδια εισαγγελέας για την ΕΥΠ Β. Βλάχου.

Από την πλευρά τους ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, όπως ήταν αναμενόμενο, σήκωσαν τους τόνους με καταγγελίες για τη διαδικασία, αφήνοντας απέξω την «ταμπακιέρα», δηλαδή το άθλιο πλέγμα που προβλέπει παρακολουθήσεις, υποκλοπές, γενικευμένο φακέλωμα και από πάνω διάφορα απόρρητα.

Το ΚΚΕ έχει κάνει απολύτως σαφές ευθύς εξαρχής ότι πρέπει να έρθουν όλα στο φως, με πλήρη διαφάνεια, οι συνεδριάσεις και τα πρακτικά να δημοσιοποιούνται - με εξαίρεση θέματα που άπτονται με την άμυνα - όπως και η πορεία των ερευνών, καθώς πρόκειται για μια υπόθεση που αφορά τα ίδια τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού.

Ακόμα, έχει ξεκαθαρίσει πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποκαλυφθεί στον λαό όλο το σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο που από κοινού έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξεταστική για τις υποκλοπές: Ολα ανοιχτά(2022-10-19 00:00:00.0)
Η κοροϊδία και η συγκάλυψη έκαναν ...τον κύκλο τους(2022-10-15 00:00:00.0)
Απλετο φως ή βαθύ σκοτάδι;(2022-10-08 00:00:00.0)
Σε εξέλιξη η μεθόδευση να «θαφτεί» η υπόθεση υποκλοπών στο ΚΚΕ(2022-09-23 00:00:00.0)
Προς κανονικό κουκούλωμα η υπόθεση παρακολούθησης του ΚΚΕ(2022-09-22 00:00:00.0)
Επιχείρηση συγκάλυψης και αποσιώπησης «με το καλημέρα»(2022-09-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ