Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ασφάλεια των εργατών να γίνει αγώνας όλης της κοινωνίας

Σε χώρους δουλειάς στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας περιόδευσε χτες ο Νεκτάριος Τριάντης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Περιοδεία σε επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας, με αφορμή το εργατικό «ατύχημα» που συγκλόνισε την εργατική τάξη, την Κυριακή το μεσημέρι, στο ιχθυοτροφείο της «Χόχλας ΑΕΒΕ», με τραγικό απολογισμό τον θάνατο δύο εργατών και τον τραυματισμό ακόμη ενός, πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νεκτάριο Τριάντη, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συνομίλησε με δεκάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους στη Βιομηχανική Περιοχή, θέτοντας σε πρώτο πλάνο την ανάγκη να κινητοποιηθούν μαζί με όλο τον λαό, για να μπει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία, καθώς με κίνητρο το κέρδος οι εργοδότες δεν διστάζουν να καταπατήσουν και τα ελάχιστα μέτρα υγείας, ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων. «Δεν είναι ατομικός αγώνας των οικογενειών των νεκρών εργατών η δικαίωσή τους. Πρέπει να γίνει αγώνας όλης της πρεβεζάνικης κοινωνίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ν. Τριάντης, για να σημειώσει στη συνέχεια ότι δεν είναι τυχαίο ούτε της μοίρας γραφτό να είναι ένας εργάτης νεκρός κάθε τρεις μέρες, όπως αναδεικνύουν τα διαθέσιμα στοιχεία.

Στις επισημάνσεις πολλών ανθρώπων με τους οποίους συνομίλησε το κλιμάκιο του Κόμματος ότι η πίεση για το μεροκάματο κάνει τους περισσότερους εργαζόμενους να μην ορθώνουν ανάστημα στην απουσία ακόμη και των πιο στοιχειωδών μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, υπογραμμίστηκε ότι η εργατική τάξη πρέπει να βάλει τις δικές της κόκκινες γραμμές: «Δεν πρέπει να αποδεχτούμε ως κανονικότητα ότι για ένα μεροκάματο θα παίρνουμε το ρίσκο να μη γυρίσουμε πίσω στις οικογένειές μας», ανέφερε ο Ν. Τριάντης. Ταυτόχρονα, επισημάνθηκε ότι η αιτία για το διαρκές μακελειό στους χώρους δουλειάς δεν μπορεί να αναζητηθεί πουθενά αλλού παρά στις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, στα ωράρια - λάστιχο, στη δουλειά τις Κυριακές, στις μειώσεις προσωπικού και την εντατικοποίηση της εργασίας, στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κ.τ.λ.

Αναφερόμενος στο εργοδοτικό έγκλημα στο ιχθυοτροφείο, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι είναι απαράδεκτο οι εργαζόμενοι να εξαναγκάζονται να πραγματοποιήσουν εξειδικευμένες εργασίες - όπως αυτό της οξυγονοκόλλησης - άσχετες με το αντικείμενο και την ειδίκευση εργασίας τους, για να υπογραμμίσει την ανάγκη η εργατική τάξη να επιβάλει Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να ασκήσει πίεση για μεγαλύτερους ελέγχους από τις κρατικές υπηρεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ