Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Αποφασιστικά για τη συγκέντρωση στις 20 Σεπτέμβρη και για απεργία μέσα στον Οκτώβρη

Την αποφασιστικότητά τους να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση που έχει αναγγείλει για την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη (7 μ.μ.) το Εργατικό Κέντρο (έξω από τα γραφεία του), αλλά και να κλιμακώσουν την πάλη τους ενάντια στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας και με μεγάλη απεργιακή απάντηση τον Οκτώβρη, διατράνωσαν συνδικάτα και φορείς της Πάτρας, στη χτεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο συνδικαλιστικός φορέας.

Το «παρών» έδωσαν κλαδικά συνδικάτα, σωματεία από χώρους δουλειάς, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι. Επίσης, αντιπροσωπεία της αγωνιστικής δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη.

Στην ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα αναφέρθηκε ο Σωτήρης Παρίσης, οργανωτικός γραμματέας του ΕΚ Πάτρας. Υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην εισηγητική ομιλία του την ανάγκη να προετοιμαστεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους η κινητοποίηση στις 20 του μήνα, παίρνοντας μαζικά, μαχητικά χαρακτηριστικά ως πρώτη απάντηση στις εξαγγελίες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αλλά και σε όσα ετοιμάζονται για τους επόμενους μήνες.

Κάλεσε παράλληλα τα συνδικάτα, εκτός από τις πρωτοβουλίες του Εργατικού Κέντρου, να αναπτύξουν το καθένα στον κλάδο και χώρο δουλειάς του ένα πλούσιο, πολύμορφο πρόγραμμα δράσης, να φτάσουν το κάλεσμα και οι διεκδικήσεις τους σε κάθε εργαζόμενο.

«Να μη μείνει γιαπί, υπηρεσία, εργοστάσιο, γειτονιά που δεν θα φτάσει το αγωνιστικό κάλεσμα των συνδικάτων, το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο, ότι η ζωή μας δεν χωράει σε voucher και pass, ότι δεν θα επιτρέψουμε να ζούμε με το "δελτίο" και επιδόματα. Οτι θα δυναμώσουν η οργάνωση και ο αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς και ρεύμα - καύσιμο φτηνά για τον λαό», είπε.

Επισήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαμένος χρόνος και αναφέρθηκε στους νικηφόρους αγώνες που έχουν δώσει εργαζόμενοι σε σειρά χώρων δουλειάς και στις επιτυχίες που είχαν (π.χ. οικοδόμοι, COSCO, «e-food»), προσθέτοντας: «Δεν δέχθηκαν να κάτσουν στα αυγά τους, δεν περίμεναν να τους λύσει κάποιος "σωτήρας" τα προβλήματα. Δεν έσκυψαν το κεφάλι στο τι είναι νόμιμο και τι όχι, αλλά με τη δράση τους έκαναν κουρελόχαρτο αντεργατικούς νόμους και σχεδιασμούς, όπως για το σάρωμα συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας».

Κάλεσε στην ανάπτυξη τέτοιων αγωνιστικών δράσεων και στην πόλη το επόμενο διάστημα, ενώ τον λόγο πήραν εκπρόσωποι συνδικάτων και φορέων. Απασχόλησε η κατάσταση με τις αυξήσεις στο ρεύμα, με οικογένειες, όπως τονίστηκε, να αναγκάζονται ακόμη και να κάνουν περικοπές στα τρόφιμα για να πληρώσουν λογαριασμούς, ενώ εκφράστηκε από εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων η ανάγκη να δυναμώσει η πάλη, μεταξύ άλλων, για τα ζητήματα της στέγασής τους.

Στον χαιρετισμό του, τέλος, ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, εκφράζοντας τη στήριξη της δημοτικής αρχής στις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου, τόνισε πως ό,τι συμβαίνει σήμερα δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο απ' την πλευρά των εργαζομένων και του λαού. Επισήμανε δε πως δεν αρκεί η περιγραφή των προβλημάτων αλλά απαιτείται αγώνας για την επίλυσή τους στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάτω τα χέρια από το λαϊκό εισόδημα, αυξήσεις εδώ και τώρα σε μισθούς και συντάξεις (2022-12-20 00:00:00.0)
Η καρδιά εργαζομένων και λαού χτυπά στο Σύνταγμα το Σάββατο (2022-01-29 00:00:00.0)
Κανένα εργατικό - λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα! (2021-12-28 00:00:00.0)
Ο μόνος δρόμος που μπορεί να έχει αποτελέσματα για τους εργαζόμενους είναι αυτός του οργανωμένου αγώνα! (2021-07-16 00:00:00.0)
Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα! (2021-07-13 00:00:00.0)
Εκατοντάδες διαδηλωτές στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου (2018-11-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ