Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Κινητοποίηση αύριο στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»

Σε κινητοποίηση αύριο Σάββατο στις 10 π.μ. στον χώρο του αεροδρομίου καλεί η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου τους εργαζόμενους σε όλες τις εταιρείες του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης».

Η Ενωση αναφέρεται στην εκρηκτική κατάσταση που έχουν δημιουργήσει τα αμύθητα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται εντός του αεροδρομίου, σε συνδυασμό με τη χειροτέρευση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι «χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, αν σκεφτούμε και τα δυσβάσταχτα έξοδα που έχουμε για να επιβιώσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Είναι στο χέρι μας να την αλλάξουμε! Παλεύοντας μέσα από το σωματείο μας να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς, βασική προϋπόθεση για να ζήσουμε καλύτερα».

Η Ενωση προβάλλει τα εξής αιτήματα: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς ανάλογες με το ύψος του πληθωρισμού. Κάλυψη του κόστους μετακίνησης των εργαζομένων από τις εταιρείες. 5ήμερο - 8ωρο - 40ωρο. Να μπει ένα τέλος στα σπαστά ωράρια, στα κομμένα ρεπό και στις απλήρωτες υπερωρίες. Να σταματήσει η «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας. Μαζικές προσλήψεις και εκπαιδεύσεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα. Διαμόρφωση κατάλληλα κλιματιζόμενων χώρων διαλείμματος για την ανάπαυση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ