Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΕΘ 2022
Καμία απόλυση στα μεταλλεία της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής!

Αιφνιδιαστική λήξη σύμβασης, με θύματα πάνω από 90 εργαζόμενους

Από τη χθεσινή συγκέντρωση στα μεταλλεία
Από τη χθεσινή συγκέντρωση στα μεταλλεία
Να μην απολυθεί κανένας απαιτούν οι εργαζόμενοι στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής μέσω της εργολάβου εταιρείας «Eldimac», μετά την αιφνιδιαστική λήξη της σύμβασης που είχε με την «Ελληνικός Χρυσός».

Χθες το πρωί οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και Γενική Συνέλευση έξω από τις εγκαταστάσεις των μεταλλείων, ενώ σήμερα Παρασκευή στις 8 π.μ. προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός» στο Στρατώνι.

Την Τετάρτη η εργοδοσία της «Eldimac» αιφνιδιαστικά ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι λήγει η σύμβαση που είχε με την «Ελληνικός Χρυσός», συνεπώς οι 92 εργαζόμενοι που απασχολούσε στα μεταλλεία θα απολυθούν.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να απορροφηθούν στο έργο και να μη μείνει κανένας άνεργος, καθότι η δραστηριότητα στο συγκεκριμένο μεταλλείο συνεχίζεται κανονικά και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς από τους εργαζόμενους της «Ελληνικός Χρυσός».

Στο πλευρό τους βρέθηκαν ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο Βάλσαμος Συρίγος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδομών, ο Θανάσης Κουτσουράς από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και ο Γιάννης Νιβορλής από το ΕΚ Θεσσαλονίκης και απεργός της «Μαλαματίνας», εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ