Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Ουσιαστικές αυξήσεις και προστασία του εισοδήματος διεκδικούν οι εργαζόμενοι

Συγκέντρωση στις 15 Σεπτέμβρη στο υπουργείο Οικονομικών από εργατικά σωματεία, κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα - προετοιμάζουμε μεγάλη απεργιακή απάντηση των εργαζομένων, κόντρα στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών»: Με το σύνθημα αυτό εργατικά συνδικάτα της Αττικής ετοιμάζονται να πάρουν τη σκυτάλη από το μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ και καλούν σε συγκέντρωση την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Αιτήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο είναι αυτά για ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση φόρων, μείωση τιμών και διαγραφή χρεών, μέτρα προστασίας από την πανδημία, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενάντια στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και των δημοκρατικών ελευθεριών.

Το κάλεσμα υπογράφουν μέχρι στιγμής: Τα Συνδικάτα Οικοδόμων, ΟΤΑ, Τύπου και Χάρτου, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, Φαρμάκου, Μετάλλου. Οι Σύλλογοι Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής. Τα Σωματεία Χρηματοπιστωτικού, Νοσοκομείου «Θριάσιο», Ενέργειας. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών. Το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Μέλλον», το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτακτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού.

«Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!Να οργανώσουμε την πάλη μας για αυξήσεις στους μισθούς, για είδη πρώτης ανάγκης και ρεύμα - καύσιμα φτηνά για τον λαό», απαντούν τα σωματεία στις προετοιμασίες για «δύσκολο χειμώνα» που κάνουν η κυβέρνηση και η εργοδοσία.

Η ΟΒΣΑ

Στη συγκέντρωση, μαζί με τα εργατικά συνδικάτα καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής. Και απευθύνοντας κάλεσμα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής, σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Στεκόμαστε απέναντι από όλους αυτούς που μιλάνε για "ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη για όλους" και εννοούν την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της κερδοφορίας των ομίλων. Σε όλους αυτούς που μιλάνε για συναίνεση και "κοινωνική συνοχή" και εννοούν σιγή νεκροταφείου και υποστολή κάθε διεκδίκησης.

Δεν αντέχουμε άλλο. Μας ξεζούμισαν. Μας θέλουν μέσα στα μαγαζιά μας μέχρι να μας κλείσουν. Αμέτοχους, άβουλους και φοβισμένους. Τους απαντάμε: Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Στη μίζερη ζωή που μας ετοιμάζουν απαντάμε με ανυποχώρητο, μαζικό, συλλογικό αγώνα.

Παλεύουμε για αξιοπρεπή δουλειά και ζωή. Δεν θα επιτρέψουμε να πέσει κανένα σπίτι ή μαγαζί αυτοαπασχολούμενου στα χέρια των τραπεζιτών και των funds. Δεν θα αφήσουμε κανένα σπίτι ή μαγαζί συναδέλφου χωρίς ρεύμα επειδή δεν μπορούν να πληρωθούν οι υπέρογκοι λογαριασμοί. Στο μέλλον που μας ετοιμάζουν απαντάμε με τη συμμετοχή μας στα σωματεία, με τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Με τον αγώνα μας θα τους υποχρεώσουμε να κάνουν πίσω».

Στην κινητοποίηση καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. «Ασπίδα προστασίας από τα αδιέξοδα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε είναι η πάλη με κριτήριο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες μας στην εργασία, στην υγεία, στη μόρφωση των παιδιών μας, στην προστασία της μητρότητας. Οι σύγχρονες ανάγκες μας δεν χωράνε στα pass και τα voucher», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Σε Αγρίνιο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά

Σειρά αγωνιστικών πρωτοβουλιών για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους με την ακρίβεια, αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Ο συνδικαλιστικός φορέας αποφάσισε να προχωρήσει σε συγκεντρώσεις, στην Πάλαιρο την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη (7.30 μ.μ.) και στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη (7 μ.μ.). Για την προετοιμασία των δράσεών του καλεί σε πλατιά σύσκεψη τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τους λαϊκούς φορείς τη Δευτέρα 12 του μήνα (7 μ.μ., στα γραφεία του).

Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσει και το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης, καλώντας σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ., ενώ την ίδια μέρα και ώρα θα πραγματοποιήσει πικετοφορία στην κεντρική πλατεία του Ληξουρίου.

Συγκεντρώσεις στις 15 και 23 Σεπτέμβρη στην πλατεία Αγίου Μάρκου (8 μ.μ.) και τις Βολίμες (8 μ.μ.) αντίστοιχα οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου. Επίσης το Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στα καράβια την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη, για το αυξημένο κόστος μετακινήσεων.

Συσκέψεις και εκδηλώσεις για την οργάνωση του αγώνα

Σε Γενική Συνέλευση καλεί το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής σήμερα, στις 2 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Novotel» (Μιχαήλ Βόδα 4). Προκειμένου να διευκολύνει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, το Συνδικάτο έχει προκηρύξει στάση εργασίας (από τη 1 μ.μ. έως τις 5 μ.μ.). Το θέμα της συνέλευσης είναι η οργάνωση του αγώνα στα ξενοδοχεία και τις επισιτιστικές επιχειρήσεις για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, με διασφάλιση του 5ήμερου - 8ωρου.

Το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία «Μέλλον» καλεί σε συγκέντρωση σήμερα, στις 8.30 μ.μ., έξω από την έδρα της εταιρείας.

Στο 3ο Εργατικό Φεστιβάλ, σήμερα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Εθνοσυνελεύσεως - Πρόνοιας Ναυπλίου, καλεί το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας - Κορινθίας.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου προχωρά στην εκλογοαπολογιστική Γενική του Συνέλευση, την Κυριακή 11 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη, στις 10.30 π.μ., παράσταση διαμαρτυρίας οργανώνουν τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας και ΟΑΕΕ Αγρινίου και περιχώρων στον ΕΦΚΑ της πόλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον δρόμο για αυξήσεις στους μισθούς, για προστασία του εισοδήματος(2022-09-13 00:00:00.0)
Ολοι στον αγώνα για να μην πληρώσει ο λαός τα σπασμένα!(2022-09-08 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν την αγωνιστική «υποδοχή»(2018-02-02 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν στην Πάτρα την Τρίτη 6 Φλεβάρη(2018-01-31 00:00:00.0)
Στην πρωτοπορία για την επιτυχία της απεργίας(2008-09-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ