Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ετοιμάζουν την αγωνιστική «υποδοχή»

Σε συγκέντρωση την Τρίτη 6 Φλεβάρη, στις 5.30 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Ανδρέα στην Πάτρα, καλούν συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς της Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή το «αναπτυξιακό» συνέδριο που οργανώνει η κυβέρνηση στις 5 και 6 Φλεβάρη. Τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει διαδήλωση μέχρι το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.

Το κάλεσμα απευθύνουν τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου και Αμαλιάδας, τα Συνδικάτα Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αχαΐας, Οικοδόμων Ηλείας, Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αχαΐας, ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Αχαΐας, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Στην κινητοποίηση καλεί και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος της ΟΓΕ).

Με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς τα σωματεία μεταφέρουν στους εργαζόμενους το κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση. Τους καλούν να κρίνουν με βάση τη δική τους πείρα τι σημαίνει «ανάπτυξη» στους κλάδους και τους χώρους που δουλεύουν. Στο πλαίσιο αυτό, για παράδειγμα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας υλοποιεί πρόγραμμα εξορμήσεων σε γιαπιά και εργοτάξια, όπως στα έργα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην περιοχή. «Το "αναπτυξιακό τους μοντέλο" για τον κλάδο μας είναι ολοφάνερο, για τους εργάτες μεροκάματα πείνας, εξαντλητικά ωράρια, δουλειά μέχρι θανάτου και στα εργοτάξια "άκρα του τάφου σιωπή" και για τους μεγαλοκατασκευαστές κέρδη με το τσουβάλι», τονίζει στην ανακοίνωση την οποία μοιράζει στους εργαζόμενους.

Περιοδείες και προετοιμασίες

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της κινητοποίησης, οργανώνονται οι εξής πρωτοβουλίες:

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Αχαΐας, σήμερα Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στα «Praktiker».

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Σωματείων Πάτρας (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΤΣΑ ΟΑΕΕ, ΤΑΕ ΟΑΕΕ, ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ, ΟΣΕ), ενόψει της συμμετοχής των συνταξιούχων στην κινητοποίηση, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, σήμερα Παρασκευή, στις 12.30 μ. στο Εργατικό Κέντρο (4ος όροφος).

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, οργανώνοντας τη συμμετοχή στην κινητοποίηση στην Πάτρα, καλεί τους εργαζόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2641.02.23.25 (9 π.μ. - 1 μ.μ.). Η αναχώρηση για την Πάτρα θα γίνει στις 3.45 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο (4 μ.μ. από τα τρένα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ