Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ακυρώθηκε αντεργατικός σχεδιασμός της εργοδοσίας της ΕΥΔΑΠ

Να ακυρώσει τον αντεργατικό σχεδιασμό της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, η οποία ζητούσε από τους εργαζόμενους να της δώσουν το δικαίωμα συλλογής, επεξεργασίας και διαβίβασης του συνόλου των προσωπικών τους δεδομένων, προκειμένου να τους θεωρήσει τα βιβλιάρια Υγείας, κατάφερε η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, μέσα από τις συνεχείς πολύμορφες παρεμβάσεις για το θέμα αυτό.

Αλλωστε, για το ζήτημα αυτό, όπως και συνολικά για τις εξελίξεις που αφορούν στον κλάδο, η Επιτροπή καλεί σε σύσκεψη την Παρασκευή 9/2, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Σωματείου Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι με τις ενέργειες που έκανε πέτυχε «την ανανέωση των βιβλιαρίων Υγείας χωρίς να περάσει ο εκβιασμός». Ακόμα καταγγέλλει τη στάση της Ομοσπονδίας (ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ) που αβάνταρε τη διοίκηση της επιχείρησης, ενώ υπογραμμίζει πως «το γεγονός με τα προσωπικά δεδομένα, δεν είναι ασύνδετο από τις γενικότερες εξελίξεις, την ένταξη της ΕΥΔΑΠ στο "υπερταμείο" και την πώληση πακέτου μετοχών στο ιδιωτικό κεφάλαιο, με ό,τι αυτά συνεπάγονται για τους εργαζόμενους (μείωση μισθολογικού κόστους, προσωπικό χωρίς δικαιώματα, απώλεια της υγειονομικής κάλυψης που είναι "κόστος", αλλαγή κανονισμού προσωπικού κ.λπ.). Η πρόταση που κατατέθηκε στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ ΑΕ την περασμένη βδομάδα (με τη μορφή του εμπιστευτικού μάλιστα) για σύσταση επιτροπής που θα ελέγχει τους μισθούς, τις άδειες του προσωπικού και τους όρους εργασίας μυρίζει προσπάθεια αναμόρφωσης ή και κατάργησης του κανονισμού προσωπικού, μείωσης μισθών και δικαιωμάτων, έχει άμεση σχέση με το ζήτημα της παραχώρησης των προσωπικών μας δεδομένων και δείχνει πως η "φιλεργατική διοίκηση" και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωράνε στην κλιμάκωση της επίθεσης και προετοιμάζει το έδαφος για περαιτέρω αντεργατικές ανατροπές στην ΕΥΔΑΠ, στρώνοντας το "χαλί" για την κερδοφορία και διευκολύνοντας έτσι να προχωρήσει με μεγαλύτερη ταχύτητα και χωρίς μεγάλα εμπόδια η ιδιωτικοποίησή της».

  • Παρέμβαση ενάντια στην εργοδοτική απόφαση για συλλογή προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων είχε κάνει τις προηγούμενες μέρες το ΚΚΕ στη Βουλή, με Ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του Κόμματος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ