Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέες προκλητικές τουρκικές δηλώσεις

Σταθερά αναβαθμίζεται η τουρκική προκλητικότητα, και στο Αιγαίο, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Ερντογάν, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα της τουρκικής αστικής τάξης, κλιμακώνει την επιθετικότητά της ευρύτερα στην περιοχή. Ενδεικτικές είναι και οι νέες δηλώσεις του συμβούλου του Τούρκου Προέδρου Γιγκίτ Μπουλούτ, που συχνά - πυκνά καταφεύγει σε αιχμηρές δηλώσεις, καθόλου τυχαία βέβαια.

Μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο TRT, ο Μπουλούτ σχολίασε ότι αν πλησιάσει Ελληνας στα Ιμια, η χώρα του θα τον αντιμετωπίσει αποφασιστικά, λέγοντας ότι «θα τους σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια, ας είναι υπουργός, ας είναι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός». Υποστήριξε ότι η Τουρκία θα αντιδράσει με τέτοιο τρόπο, που «η Αθήνα θα νιώσει την οργή μας, που θα είναι χειρότερη από αυτή στην Αφρίν», επαναλαμβάνοντας απειλές ενάντια σε όποιον δεν σέβεται την «κυριαρχία της Τουρκίας στο γεωγραφικό χώρο που της ανήκει», σύμφωνα με το ρεπορτάζ που αναπαρήγαγαν και ελληνικά ΜΜΕ.

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Α. Γεννηματάς, χαρακτήρισε τις δηλώσεις Μπουλούτ «αχαρακτήριστες» και «ξένες προς τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό». Τον κάλεσε, δε, «δεδομένης και της θέσης που κατέχει (...) να αντιλαμβάνεται ότι ανάλογες τοποθετήσεις δεν συμβάλλουν στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών». Κατέληξε: «Του υπενθυμίζουμε ότι το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι σαφές και κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο».

Στο μεταξύ, χτες 3 κατασκοπευτικά τουρκικά αεροσκάφη «CN-235» και ένα ελικόπτερο προχώρησαν σε 36 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ