Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Για Σκοπιανό και Οικονομία

Στο γήπεδο της ονοματολογίας και των «ανταλλαγμάτων» για την αστική τάξη σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό στάθηκε και χτες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο περιοδείας του σε Ηλεία και Μεσσηνία. Εστιάζοντας στο Σκοπιανό κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «μπήκε σε συζητήσεις με την απέναντι πλευρά, χωρίς να συντρέχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις».

Ακόμη, ότι, «το βασικότερο: Αντί να απαιτήσει λύση - πακέτο, φαίνεται έτοιμος να δεχτεί την τμηματική επίλυση των διαφορών. Να υποχωρήσει, δηλαδή, από τώρα σε αυτά που αποτελούν τα δικά μας διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα, όπως η ένταξη στους διεθνείς οργανισμούς, για να πάρει ως αντάλλαγμα κάποιες διαβεβαιώσεις, που εύκολα μπορούν να αλλάξουν αργότερα».

Είπε, επίσης, «προς όλες τις πλευρές, εντός και εκτός Ελλάδος» ότι «η λύση πρέπει να είναι ενιαία και αδιαίρετη. Λύση σε δόσεις (...) είναι επικίνδυνη. Για να το πω ακόμη πιο απλά, η συμφωνία είτε θα είναι συνολική είτε δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Κατά τα λοιπά, αυτοπαρουσιάστηκε ως «η ελπίδα για το αύριο», διαλαλώντας ότι στη ΝΔ είναι «έτοιμοι, με σχέδιο, με δύναμη, με τους κατάλληλους ανθρώπους», για να υπηρετήσουν τους στόχους του κεφαλαίου. Επιτέθηκε, άλλωστε, ξανά στην κυβέρνηση ότι «απέτυχε» και η εγχώρια καπιταλιστική οικονομία βρέθηκε «χωρίς ανάπτυξη, την οποία σκότωσε η υπερφορολόγηση. Ανάπτυξη που δεν θα έρθει χωρίς επενδύσεις και αποκρατικοποιήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ