Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΛΟΣ
Εκδικάζεται η έφεση κατά της καταδίκης συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Εκδικάζεται σήμερα Παρασκευή στα δικαστήρια του Βόλου η έφεση κατά της Πρωτόδικης Απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου από τις 7/12/2016, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο χώρο των ΟΤΑ, Εύη Καρυδάκη και Θοδ. Τσαλούχα, για τη συμμετοχή τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου.

Οι δύο συνδικαλιστές - η πρώτη ήταν τότε γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας και ο δεύτερος μέλος του ΔΣ - σύρθηκαν στο δικαστήριο και καταδικάστηκαν, επειδή τον Νοέμβρη του 2012, επί δημαρχίας Σκοτινιώτη, ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων και σε αντίθεση με την πλειοψηφία της διοίκησης του Συλλόγου, ήταν στην πρώτη γραμμή των πολυήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις από την τότε κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, η κατηγορία αφορούσε στην απεργιακή περιφρούρηση του αμαξοστασίου του Βόλου στις 26/11/2012.

Οπως είχε καταγγείλει το ΠΑΜΕ, η δίωξη και η καταδίκη των δύο συνδικαλιστών σχετιζόταν με την προσπάθεια να μετατραπούν η δράση των συνδικαλιστών και η απεργία σε αδίκημα. Μάλιστα, η πρόεδρος του δικαστηρίου είχε πει στη διάρκεια της δίκης ότι... δεν πρέπει να γίνονται απεργίες στην καθαριότητα των δήμων.

Ενόψει της εκδίκασης της έφεσης, τη συμπαράστασή τους στους δύο συνδικαλιστές εκφράζουν με ανακοινώσεις τους ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, η ΠΟΕ - ΟΤΑ, η ΑΔΕΔΥ και πολλά σωματεία της Μαγνησίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ