Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραπομπή στην Ολομέλεια

Με δύο προτάσεις μομφής παραπέμπει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλ. Κασιδιάρη. Η Επιτροπή συγκλήθηκε μετά από πρόταση του προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση, με αφορμή το επεισόδιο που προκάλεσε ο χρυσαυγίτης στις 17 Γενάρη στην Επιτροπή Εθνικής Αμυνας, όταν επιδόθηκε σε παραλήρημα με υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει τον χρυσαυγίτη στην Ολομέλεια για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά τόσο όσον αφορά τα όσα είπε στην Επιτροπή Εθνικής Αμυνας, όσο και για το γεγονός ότι χτες αντί να παραβρεθεί στη συνεδρίαση και να απολογηθεί έστειλε επιστολή χαρακτηρίζοντας τον Ν. Βούτση «κομματικό εγκάθετο», που «στρέφεται κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης».

Το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ της παραπομπής του Ηλ. Κασιδιάρη, ενώ ο βουλευτής του Κόμματος Γ. Γκιόκας ανέφερε ότι τα όσα είπε ο χρυσαυγίτης στην Επιτροπή Αμυνας είναι μία ακόμα απόδειξη του ναζιστικού εγκληματικού χαρακτήρα της οργάνωσης αυτής και πρότεινε τα πρακτικά να αποτελέσουν στοιχείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλ. Κασιδιάρης είχε χρησιμοποιήσει εκφράσεις, όπως «ανθελληνικά σκουπίδια» για βουλευτές, «παχύδερμο του σταλινισμού και του ανθελληνισμού» για τον υπουργό Εξωτερικών και περί «προδοτών» που, «όταν εμείς έρθουμε στα πράγματα», «θα είναι μόνο για καταναγκαστικά έργα και για να σπάνε πέτρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ