Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»
Μαζικές εξορμήσεις χτες με την εφημερίδα μας

Πλατιά διακίνηση από τις ΚΟ του ΚΚΕ την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του καθημερινού φύλλου με μειωμένη τιμή, 1 ευρώ

Εξόρμηση σε εργοστάσιο στον Πειραιά
Εξόρμηση σε εργοστάσιο στον Πειραιά
Μια ξεχωριστή μέρα ήταν η χτεσινή για τον «Ριζοσπάστη», αφού οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οργάνωσαν μια μεγάλη εξόρμηση με αφορμή την κυκλοφορία του με μειωμένη τιμή, 1 ευρώ. Η εφημερίδα μας έφτασε σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς, αλλά και άτομο το άτομο, σε εργατοϋπαλλήλους, ανέργους, νέους και νέες που είχαν συζητήσει με τις ΚΟ του ΚΚΕ και περίμεναν το φύλλο τους, ανεβάζοντας κατά πολύ την κυκλοφορία σε σχέση με τις υπόλοιπες καθημερινές.

Η ίδια η ύλη του χτεσινού φύλλου για τις εξελίξεις γύρω από το Σκοπιανό, την ανάλυση της παρέμβασης του Αμερικανού πρέσβη, τα ρεπορτάζ από τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αλλά και την προετοιμασία του συλλαλητηρίου στην Πάτρα ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης, έδωσε την αφορμή για να ανοίξει η συζήτηση με τους εργατοϋπαλλήλους. Για να αναδειχθεί ότι η εφημερίδα του ΚΚΕ είναι η μόνη που αναλύει τις εξελίξεις από τη σκοπιά των «από κάτω», που μπορεί, διαφωτίζοντας για το ταξικό τους περιεχόμενο, να συμβάλει στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων.

Χτες, πρώτη μέρα κυκλοφορίας με τη μειωμένη τιμή, οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ έκαναν μεγάλες παραγγελίες για να φτάσουν πλατιά στους εργαζόμενους, για να γίνει ευρύτερα γνωστή αυτή η προσαρμογή. Στην Αττική, η εφημερίδα έφτασε σε εργοστάσια, χώρους Υγείας, όπως νοσοκομεία, εμπορομάγαζα, βιοτεχνίες, αλυσίδες επισιτισμού κ.α. Πρώτη φορά πήραν «Ριζοσπάστη» εργαζόμενοι σε μεγάλο σούπερ μάρκετ της Αργυρούπολης, ενώ αρκετά φύλλα διακινήθηκαν σε εργαζόμενους των καταστημάτων «Πράκτικερ», όπως στο Ελληνικό, αφού η εφημερίδα μας φιλοξενούσε συνέντευξη του προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου. Παράλληλα, οι Οργανώσεις ενημέρωναν τους αναγνώστες για τις νέες τιμές των συνδρομών στην εφημερίδα, με αρκετούς από αυτούς, μέλη και φίλους του Κόμματος, να «κλείνουν» χτες τις συνδρομές τους.

Παραλαμβάνοντας τα φύλλα
Παραλαμβάνοντας τα φύλλα
Αντίστοιχα οργανώθηκε η εξόρμηση σε όλη την Ελλάδα, όπως στην Κ. Μακεδονία, που η Οργάνωση έχει αποφασίσει κάθε Πέμπτη να οργανώνει πανεξόρμηση, με αυξημένη παραγγελία, και η χτεσινή διακίνηση δείχνει ότι υπάρχουν περιθώρια για να κλιμακωθεί η προσπάθεια αύξησης της διακίνησης.

Η αναβάθμιση της εφημερίδας μας, με τη νέα έκδοση του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», που εγκαινιάστηκε πριν από λίγο καιρό, σε συνδυασμό με τη μείωση της τιμής του καθημερινού φύλλου, δείχνει ότι μπορεί να δοθεί ώθηση για μεγαλύτερη κυκλοφορία της, ότι υπάρχουν ακόμα αναξιοποίητα περιθώρια από όλες τις Οργανώσεις του ΚΚΕ. Στόχος των ΚΟΒ είναι να σταθεροποιηθεί η ανάγνωση του «Ριζοσπάστη» από τους εργαζόμενους που είναι στον περίγυρό τους, αλλά και να κερδηθούν νέοι αναγνώστες, κυρίως από την εργατική τάξη και τη νεολαία. Τόσο με τα θετικά βήματα που γίνονται με τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», όσο και με τη χτεσινή εξόρμηση, αναδεικνύεται ότι ο μόνος τρόπος για να ανέβει η κυκλοφορία, για να αξιοποιείται καλύτερα το όργανο της ΚΕ, είναι η πιο θαρρετή και καλύτερη οργάνωση της διάδοσης από τις ΚΟ του ΚΚΕ άνθρωπο τον άνθρωπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ