Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΕΘ 2022
«Ολοι στους δρόμους!» το μήνυμα που μεταφέρουν παντού τα συνδικάτα

Το μήνυμα να μη λείψει κανείς από το μεγάλο αυριανό συλλαλητήριο των συνδικάτων και του ΠΑΜΕ στις 6 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ, μεταφέρουν μέχρι την τελευταία ώρα τα εργατικά σωματεία, με περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές.

Σήμερα συγκέντρωση στη ΔΕΗ

Παράλληλα, σήμερα, Παρασκευή, στις 10 π.μ., κινητοποίηση στη ΔΕΗ της ΧΑΝΘ, ενάντια στις αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια και για ρεύμα φτηνό για τον λαό, οργανώνουν τα εργατικά σωματεία και τα σωματεία συνταξιούχων.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης καλεί τους συνταξιούχους σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση για ηλεκτρικό ρεύμα - κοινωνικό αγαθό και όχι πανάκριβο εμπόρευμα.

Στο μεταξύ, δεκάδες περιοδείες πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες και πολλές ακόμα είναι προγραμματισμένες για σήμερα, με στόχο να φτάσει παντού το κάλεσμα για αγωνιστική απάντηση στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή των εργατών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Καλούν τους εργαζόμενους να απαιτήσουν μαχητικά και μαζικά αυξήσεις στους μισθούς, ρεύμα και καύσιμα φθηνά για το λαό, ζωή με δικαιώματα. Να ορθώσουν το ανάστημά τους στα αντεργατικά μέτρα, συνολικά στην πολιτική που τους καταδικάζει σε φτώχεια - πολέμους - κρίσεις.

Σήμερα, μεταξύ άλλων, προγραμματίζονται:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά νομού Θεσσαλονίκης, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Γιάννη Τασιούλα, πραγματοποιεί περιοδεία σε κατασκευαστικά έργα της περιοχής (στο εργοτάξιο στο διαβαλκανικό και στο εργοτάξιο στη Βίλκα).

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Κεντρικής Μακεδονίας, με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώτα Ταβουλάρη, πραγματοποιεί περιοδεία σε «Liafarm», «Vitafarm» και ΣΥΦΑ.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, στις 10.30 π.μ., θα προχωρήσει σε μαζική προπαγάνδιση του συλλαλητηρίου στα καταστήματα της οδού Τσιμισκή.

Στις Σέρρες, σωματεία και φορείς θα περιοδεύσουν στο Νοσοκομείο και στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων.

Σύσκεψη των εργαζομένων στην «Deloitte»

Πανελλαδική σύσκεψη οργανώνει η Σωματειακή Επιτροπή των εργαζομένων στην «Deloitte», αύριο Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 12 μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στόχος της σύσκεψης είναι οι εργαζόμενοι να συζητήσουν τα προβλήματα που βιώνουν, να διαμορφώσουν τα αιτήματά τους και να οργανώσουν τη δράση τους το επόμενο διάστημα με στόχο την ικανοποίησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ