Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πάλη ενάντια στη συγκάλυψη, για κατάργηση του επικίνδυνου πλαισίου ΕΕ - κυβερνήσεων

Η παρακολούθηση πολιτικών και δημοσιογράφων στην Ελλάδα, μέσω του λογισμικού Predator, συζητήθηκε χτες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στη συζήτηση παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης σημείωσε τα εξής:

«Δεν χωρούν αστειότητες περί "λάθους" και επίκληση του απορρήτου από την κυβέρνηση της ΝΔ στις πολύ σοβαρές καταγγελίες για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, άλλων πολιτικών, δημοσιογράφων και ενός ολόκληρου κόμματος, του ΚΚΕ, όπου έχουν καταγραφεί από το 2016 μέχρι σήμερα αλλεπάλληλες αποδεδειγμένες υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του.

Αποτελεί μέγιστη υποκρισία η ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο να υποδύονται τους δήθεν ανήξερους "ουδέτερους παρατηρητές" που "αναζητούν τις υπόγειες διαδρομές των κατασκοπευτικών λογισμικών". Γιατί με ευρωενωσιακούς Κανονισμούς κι Οδηγίες ενεργοποιήθηκαν τέτοιοι αντιδραστικοί μηχανισμοί στο όνομα της καταπολέμησης της λεγόμενης "τρομοκρατίας" και του ριζοσπαστισμού. Οπως ο Κανονισμός που νομιμοποιεί την ανάπτυξη κι αγοραπωλησία κατασκοπευτικών λογισμικών, που ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο το 2021.

Αυτό το σκοτεινό νομοθετικό πλαίσιο στήριξε η κυβέρνηση της ΝΔ από κοινού με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, κι εφαρμόζεται και στην Ελλάδα. Οι ευθύνες τους είναι μεγάλες.

Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στη συγκάλυψη, για την κατάργηση του επικίνδυνου νομοθετικού πλαισίου ΕΕ, αστικών κρατών και των κυβερνήσεών τους ενάντια στον λαό και τους αγώνες του».

Στη χτεσινή συζήτηση μεταξύ άλλων μίλησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτής, Ν. Ανδρουλάκης.

Κατηγόρησε προσωπικά τον Κυρ. Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι «στόχος τους ήταν η αυτονομία του ΠΑΣΟΚ», αφού, όπως ανέφερε, «κατά διαβολική σύμπτωση η παρακολούθηση διήρκεσε όσο η εκλογική διαδικασία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».

Ανέφερε πως ο πρωθυπουργός, ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, έχει τη δυνατότητα βάσει νόμου να άρει το απόρρητο και τον κάλεσε να αποκαλύψει τους λόγους της παρακολούθησής του, «αντί να δηλητηριάζει την κοινή γνώμη διχάζοντας τον ελληνικό λαό με θεωρίες συνωμοσίας». Ενώ παρακάμπτοντας το γεγονός ότι το θεσμικό πλαίσιο εντός του οποίου εκδηλώθηκαν τέτοια περιστατικά συνδιαμορφώθηκε απ' τα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα, υποστήριξε πως «οι μυστικές υπηρεσίες οφείλουν να λειτουργούν εντός δημοκρατικού πλαισίου και να προστατεύουν το πολιτικό σύστημα από τα παράνομα λογισμικά και όχι να καλύπτουν τη χρήση τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ