Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
«Εγγυητής» της αντιλαϊκής «ομαλότητας»

Εγγυητής της αντιλαϊκής «ομαλότητας» και «σταθερότητας» που έχει ανάγκη η αστική τάξη και φέρνει αστάθεια και ανασφάλεια στη ζωή του λαού, δηλώνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ τον υπέδειξε σαν τον «υπ' αριθμόν 1 παράγοντα πολιτικής αστάθειας» και του χρέωσε «μία από τα ίδια» απέναντι στον αρμαγεδδώνα ακρίβειας που μαστίζει τον λαό.

Στον αντίποδα ο Αλ. Τσίπρας επιχείρησε να εμφανιστεί απ' το βήμα του φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ως ο ικανότερος να διαχειριστεί την αντιλαϊκή «ομαλότητα», επισημαίνοντας προς την αστική τάξη πως «ισχυρή κυβέρνηση δεν δίνουν τα μπόνους του εκλογικού νόμου», αλλά «η ισχυρή δημοκρατική νομιμοποίηση, η ισχυρή κοινωνική συνοχή», η υποταγή δηλαδή των εργαζομένων στην πολιτική προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτή την πολιτική, που τους «ενώνει» με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, προσπάθησε να κρύψει και πίσω από τα περί «καθεστώτος Μητσοτάκη» που «υπονομεύει τη θεσμική και δημοκρατική ομαλότητα», όπως βάφτισε την «ομαλότητα» της δικτατορίας του κεφαλαίου και του αστικού κράτους. Εφτασε μάλιστα να ισχυριστεί ότι ο πρωθυπουργός «δεν μπορεί πια να σταθεί πουθενά στην Ευρώπη, γιατί παραβιάζει στοιχειώδεις κανόνες του κράτους δικαίου που αποτελούν πυλώνες κάθε φιλελεύθερης δημοκρατίας» και ότι κάνει τη χώρα «κράτος παρία στη Δημοκρατική Ευρώπη», αναφερόμενος στην ΕΕ που έχει στήσει τους... πυλώνες του τερατώδους μηχανισμού παρακολούθησης και όλο το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν από κοινού υπερψηφίσει και όλα τα αστικά κόμματα.

Από το «μενού» της «σταθερότητας» δεν έλειψαν και τα όσα κατάφερε η κυβέρνησή του, όπως π.χ. να αφήσει «γεμάτα ταμεία» από την άγρια φοροληστεία του λαού, διαμαρτυρόμενος πως ο πρωθυπουργός «κοκορεύεται ότι δήθεν ασκεί επιδοματική πολιτική με τα λεφτά που άλλοι άφησαν» και βέβαια η δική του εκδοχή των κάλπικων διλημμάτων, η οποία συνοψίστηκε στο «εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος. Κυβέρνηση και "κυβερνήτης" στην υπηρεσία των συμφερόντων, ή δημοκρατική κυβέρνηση και δημοκρατικός πρωθυπουργός στην υπηρεσία του λαού και του δημόσιου συμφέροντος».

Στο διά ταύτα, εφιάλτης χωρίς τέλος για τον λαό και τη νεολαία, με «κυβερνήτες» να αλλάζουν θέσεις στις κυβερνητικές καρέκλες και να συνεχίζουν από εκεί που άφησε ο προηγούμενος την αντιλαϊκή πολιτική στο όνομα του «δημοσίου συμφέροντος».

Σε αυτόν τον στόχο, που παρουσίασε ως... πολιτική αλλαγή κάλεσε τη νεολαία να γίνει «νεροκουβαλητής», με «τυράκι» κάποιες υποσχέσεις περί... αξιοπρέπειας στη δουλειά, με όλο το αντεργατικό πλαίσιο «να ζει και να βασιλεύει», «πρόσβασης στο δημόσιο πανεπιστήμιο» όπου θα σουλατσάρουν οι εταιρείες και οι ταξικοί φραγμοί θα μπαίνουν πριν και μετά, και «δικαιώματος στη στέγη ειδικά για τα νέα ζευγάρια», όπου παρουσίασε προτάσεις «ξεπατικωτούρα» με αυτές της κυβέρνησης και «διαμαρτυρήθηκε» γιατί «αφού η κυβέρνηση αναγνωρίζει ως πρόβλημα σημαντικό ...δεν το ενέταξε στο Ταμείο Ανάκαμψης;», μοιράζοντας κι από εκεί «ζεστό» χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ