Τρίτη 4 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Ακόμα δύο νεκροί Παλαιστίνιοι σε ισραηλινή επιδρομή

Συνεχίζοντας τις αιματηρές επιδρομές του τελευταίου διαστήματος, ο ισραηλινός κατοχικός στρατός εισέβαλε στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης, σκοτώνοντας στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Τζαλαζούν δύο ακόμα Παλαιστίνιους, 19 και 21 ετών. Αλλος ένας 19χρονος τραυματίστηκε σοβαρά.

Για να δικαιολογήσει τη φονική εισβολή ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «εξουδετέρωσε δύο υπόπτους» που «προσπάθησαν» να ρίξουν το αυτοκίνητό τους πάνω σε στρατιώτες, μετά τη σύλληψη «ατόμου που ήταν ύποπτο για τρομοκρατική δραστηριότητα».

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου των δύο νέων, οργανώθηκαν διαδηλώσεις σε δρόμους κοντά στον καταυλισμό, ενώ έγινε έκκληση για γενική απεργία στη Ραμάλα.

Την Κυριακή ο Ισραηλινός «Συνήγορος του Πολίτη», Ματανιάχου Ενγκλμαν, προειδοποίησε ότι η γραμμή ανεφοδιασμού του στρατού δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των επιχειρήσεων που διεξάγονται στη Δυτική Οχθη. «Ο ισραηλινός στρατός διεξάγει μια σημαντική επιχείρηση στη Δυτική Οχθη και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτή ενδέχεται να διαρκέσει καιρό», είχε εκτιμήσει.

Από την αρχή του χρόνου οι ισραηλινές κατοχικές αρχές έχουν δολοφονήσει πάνω από 100 Παλαιστίνιους στη Δυτική Οχθη, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν έφηβοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ