Τρίτη 4 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποχαιρέτησαν την συντρόφισσα Ελένη Λουκά

Με μεγάλη συγκίνηση, με λόγια ζεστά για την προσφορά της στο εργατικό - λαϊκό κίνημα μέσα από τις γραμμές του Κόμματος επί 46 ολόκληρα χρόνια και με τραγούδια από τη γενέτειρά της Κρήτη, σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι από το Περιστέρι, όπου έδρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, έως το «Σπίτι του Αγωνιστή», όπου την περασμένη Πέμπτη άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 88 χρονών, αποχαιρέτησαν χτες την συντρόφισσα Ελένη Λουκά.

Η πολιτική κηδεία της έγινε στο κοιμητήριο του Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι και παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ.

Με την οικογένεια και τους συντρόφους της να εναλλάσσονται τιμητική φρουρά στη σορό της, που ήταν σκεπασμένη με τη σημαία του Κόμματος, την συντρόφισσα Ελένη αποχαιρέτησε εκ μέρους των Κομματικών Οργανώσεων Περιστερίου και της ΤΕ Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ η Σπυρέτα Παναγή, Γραμματέας της ΤΕ.

Αναφέρθηκε στην πρωτοπόρα δράση της, απ' όποια χρέωση κι αν ανέλαβε στο Κόμμα. Οπως είπε, όταν μετά τη μεταπολίτευση ξεκίνησε να εργάζεται στα τσαγκαράδικα, «ήρθε από την πρώτη στιγμή σε επαφή με το Σωματείο, αναπτύσσοντας πρωτοπόρα δράση και για πολλά χρόνια εκλεγόταν στο ΔΣ του Σωματείου των Τσαγκαράδων. Τον Σεπτέμβρη του 1976 έγινε μέλος του ΚΚΕ στην ΚΟΒ Τσαγκαράδων, τίτλο που τίμησε μέχρι το τέλος της ζωής της.

(...) Μετά τις ανατροπές και τη διάσπαση του Κόμματος έδρασε τόσο για να ξαναστηθούν οι Οργανώσεις όσο και για να ξαναστηθούν οι σύλλογοι και οι μαζικοί φορείς, συγκεκριμένα δούλεψε μέσα από τον Σύλλογο Γυναικών του Περιστερίου (...) Για 22 χρόνια ήταν πρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου και την γνώριζαν όλοι οι Περιστεριώτες».

«Στις μικρές και μεγάλες καθημερινές μάχες, θα σε θυμόμαστε και θα σε τιμάμε μαζί με τους συντρόφους μας, την οικογένειά σου», κατέληξε η Σπυρέτα Παναγή.

Στην πολιτική τελετή μίλησαν ακόμα ο Δημήτρης Βαρελάς, εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου και ο Στέλιος Λάμπρου, πρόεδρος του ιδρύματος «Σπίτι του Αγωνιστή».

Δυο λόγια εκ μέρους της οικογένειας είπε ο γιος της Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. «Η Ελένη δεν ήταν απλά η μάνα, αλλά η μάνα κομμουνίστρια. Ηταν η συντρόφισσα μάνα. Αυτό τη διέκρινε και τη συνόδευε στη ζωή της και στη σχέση της μαζί μας και με τα εγγόνια της (...) Ηταν σεμνή, ακούραστη, αδιάλλακτη με τα αφεντικά, πραγματική μαχήτρια, αλλά με έναν δικό της ήρεμο τρόπο, που μετάγγιζε σε καθέναν που ήταν κοντά της την πείρα της ζωής ως στοιχείο δεμένο με την ανάγκη της οργανωμένης πάλης για να αλλάξουμε τον κόσμο», σημείωσε ανάμεσα σε άλλα.

Παράκληση της οικογένειας ήταν αντί για στεφάνια να δοθεί βοήθεια στο «Σπίτι του Αγωνιστή». Σύμφωνα με την επιθυμία της, η σορός της Ελένης Λουκά θα αποτεφρωθεί.

  • Στη μνήμη της συντρόφισσας Ελένης Λουκά προσφέρουμε 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

Μήτσος - Τασία

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2023-10-07 00:00:00.0)
Τιμή στους αλύγιστους αγωνιστές των μπλόκων του 1944 (2015-10-15 00:00:00.0)
Τιμή στους αλύγιστους αγωνιστές των μπλόκων του 1944 (2015-10-14 00:00:00.0)
Τιμή στους αλύγιστους αγωνιστές των μπλόκων του 1944 (2015-10-13 00:00:00.0)
Καλό ταξίδι σύντροφε (2009-05-19 00:00:00.0)
Ψηφοδέλτιο "Δημοτικής Κίνησης Αμφισσας" (1998-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ