Πέμπτη 14 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Αιδώς Αργείοι!

Δεν ξέρω, αγαπητοί αναγνώστες, αν αντιληφθήκατε το μέγα κοσμοϊστορικό γεγονός που συνέβη στις 5/3/02 που άλλαξε την ιστορία της Ελλάδας. Σίγουρα, για κάτι τέτοιο πρόκειται, αφού αρκετά κανάλια το ανακοίνωσαν στα δελτία των ειδήσεών τους, δύο δε απ' αυτά ασχολήθηκαν για μια ώρα περίπου, αφού, μάλιστα, είχαν φροντίσει να καλέσουν στα στούντιό τους, για να συζητήσουν το όλο ζήτημα, ειδικούς αναλυτές, ψυχολόγους και ειδήμονες περί παντός του επιστητού.

Το γεγονός αυτό λογικό ήταν να επισκιάσει το Ασφαλιστικό, που πετσοκόβει ό,τι απόμεινε από την Κοινωνική Ασφάλιση. Να επισκιάσει άλλα σημαντικά γεγονότα, ακόμα δε και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ιαπωνία. Σωστά βέβαια, αφού ένα τέτοιο γεγονός αφορά τη ζωή του κάθε Ελληνα πολίτη. Ετσι, λοιπόν, τα καλά μας τα κανάλια ανακοίνωσαν με δέος, αγωνία και φόβος πως ο Γιώργος Λαΐνας αποχώρησε από το «Μπαρ» και το ερώτημα που έμπαινε και μπαίνει ήταν τι θα γίνουμε τώρα!

Μήπως το παιδί καταπιέστηκε, μήπως το στενοχωρήσανε, μήπως δεν άντεξε το βάρος της υπερπροστασίας; Μήπως οι ψυχολόγοι και η επιτροπή δεν έκαμαν καλά τη δουλιά τους; Δεν είδαν πως ο Γιώργος ήταν και υπερκινητικός; Τι, τέλος πάντων, συμβαίνει; Πρέπει, παιδιά, οπωσδήποτε να διαφωτιστούμε. Μη μας κρατάτε άλλο στο σκοτάδι. Δε θα αντέξουμε τόση αγωνία. Πρέπει να μας καταλάβετε. Δεν μπορούμε να φάμε, ούτε και να κοιμηθούμε. Ελεος, κύριοι καναλάρχες. Εχει και η αγωνία τα όριά της. Προχωρήστε, κύριοι υποκριτές, πρέπει να μας ξεκαθαρίσετε το τι συνέβη στο «Μπαρ».

Αγαπητέ αναγνώστη και μη χειρότερα. Η κατάντια των αστικών ΜΜΕ δεν έχει πάτο. Παίζουν καλά το παιχνίδι της άρχουσας τάξης, ώστε η αποχαύνωση του λαού και της νεολαίας να γίνει τέλεια. Αυτός είναι ο στόχος τους. Γι' αυτό βλέπεις δημοσιογράφους, που θέλουν να λέγονται σοβαροί, να βγαίνουν στο γυαλί και να προσπαθούν να ενσταλάξουν στον κόσμο αγωνία και πάθος για το τι συμβαίνει στο «Μπαρ» ή στον «Μπιγκ Μπράδερ».

Ο ρόλος τους είναι να υπηρετούν το σύστημα. Και γι' αυτό προβάλλουν αυτά τα τηλεσκουπίδια, φίλε αναγνώστη. Αντιπάλεψε αυτήν την πολιτική του τζόγου και της αρπαχτής. Γκρέμισε το σύστημα, που γεννάει τέτοια φαινόμενα. Δείξε τον ένοχο, που είναι ο καπιταλισμός. Αγωνίσου και πάλεψε για το όραμά μας, το σοσιαλισμό. Μόνον αυτός μπορεί να σαρώσει τους υποκριτές, τους αεριτζήδες, τους τσανακογλείφτες, τους εκμεταλλευτές. Μόνον ο σοσιαλισμός θα βάλει τα τέτοια φαινόμενα εκμαυλισμού συνειδήσεων στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.


Μήτσος ΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ