Πέμπτη 14 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ποιος τους εμπόδισε;

Γρηγοριάδης Κώστας

«Αποδεικνύεται ακόμα ότι, αν ήταν διαφορετική η στάση του Σ.Κ. με έναν διαφορετικό αγωνιστικό προσανατολισμό όπως εδώ και καιρό είχαμε προτείνει, θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε τους όρους μιας πολύ πιο ισχυρής και αποτελεσματικής πίεσης στην κυβέρνηση».

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από τη δήλωση του Αλ. Καλύβη, αναπληρωτή προέδρου της ΓΣΕΕ και εκπροσώπου της Αυτόνομης Παρέμβασης, παράταξης που πρόσκειται στο ΣΥΝ, αμέσως μετά την προχτεσινή συνάντηση της Συνομοσπονδίας με τον υπουργό Εργασίας. Και τη σημειώνουμε, γιατί μας δημιούργησε ορισμένες απορίες.

Ποιος εμπόδισε την Α.Π. να συμπαραταχτεί με όσους κατήγγειλαν από την πρώτη στιγμή το διάλογο - απάτη; Ποιος εμπόδισε την Α.Π. να βαδίσει μαζί με όσους οργανώνουν την αντίσταση των εργαζομένων στην αντιασφαλιστική και αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης; Ποιος υποχρέωσε την Α.Π. να παίζει το... αριστερό φύλο συκής στις συναντήσεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και να δίνει άλλοθι σε όλη αυτή την άθλια μεθόδευση; Δε νομίζει ο Αλ. Καλύβης, ότι είναι τουλάχιστον γελοίο, να ισχυρίζεται, «εμείς είχαμε προτείνει αγώνες, αλλά δεν έγινε δεκτό»; 'Η, μήπως, κάνουν ό,τι κάνουν, μόνο και μόνο για να περιφρουρήσουν την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος..;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ