Πέμπτη 14 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Ν. Μπελογιάννη και τους συντρόφους του

Νίκος Μπελογιάννης
Νίκος Μπελογιάννης
Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Νίκο Μπελογιάννη, τον Δημήτρη Μπάτση, τον Νίκο Καλούμενο και τον Ηλία Αργυριάδη, οργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ στις 30 Μάρτη, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη δολοφονία τους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σήμερα 52 χρόνια μετά τη δολοφονία των τεσσάρων κομμουνιστών, από το μετεμφυλιακό κράτος, η ΚΟΘ του ΚΚΕ επιχειρεί να αναδείξει τη θυσία των συντρόφων, την πίστη στην υπεράσπιση της πατρίδας από τις ξένες επεμβάσεις και το ξένο κεφάλαιο και στην ανάπτυξή της με βάση τις πλουτοπαραγωγικές της δυνατότητες. Παράλληλα επιδιώκει να αναδείξει την πρωτοπορία της σκέψης που κατατέθηκε μέσα από τα επιστημονικά έργα του Ν. Μπελογιάννη και του Δ. Μπάτση, την επικαιρότητά τους και τη συμβολή τους στο να φωτιστούν πολιτικές εξελίξεις που ακολούθησαν και διαμόρφωσαν τις σημερινές εξαρτήσεις της χώρας μας από τους Ευρωαμερικανούς ιμπεριαλιστές.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν ο Χρ. Κόφφας, γραμματέας της ΚΟΘ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης η Μ. Νεγρεπόντη - Δελιβάνη, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με θέμα «Από το Ξένο Κεφάλαιο του Ν. Μπελογιάννη στη Συνωμοτική Παγκοσμιοποίηση». Ο Φ. Γκικόπουλος, πρόεδρος του Τμήματος Ιταλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ, για τον «Στρατευμένο διανοούμενο Νίκο Μπελογιάννη». Και ο Β. Παπαγεωργίου, κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, για τα «Στρατηγικά υλικά του ελληνικού υπεδάφους: ελπίδα και απειλή για την πατρίδα μας (από τον Δ. Μπάτση στις γκρίζες ζώνες)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ