Πέμπτη 14 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
«Δεν είμαστε με όλους... »

Εκδήλωση για τις δημοτικές εκλογές πραγματοποίησαν χτες οι Κομματικές Οργανώσεις του 5ου Διαμερίσματος της Αθήνας του ΚΚΕ

Στην επιλογή των δυνάμεων του δικομματισμού να δώσουν την εκλογική μάχη στους μεγάλους δήμους και Νομαρχίες με πρωτοκλασάτα τους στελέχη, αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα, ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - στη διάρκεια χτεσινής εκδήλωσης για τις εκλογές, των Κομματικών Οργανώσεων του 5ου Διαμερίσματος - εξηγώντας πως πρόκειται «για όψιμο ενδιαφέρον που δεν προέρχεται από την επιθυμία επίλυσης των προβλημάτων».

Αντίθετα, σημείωσε, η επιλογή αυτή έχει να κάνει με την καλύτερη προώθηση και εφαρμογή των σημαντικών αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης, με βάση τις οποίες ένα μεγάλο μέρος της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής περνά μέσα από τους δήμους και τις νομαρχίες. Χαρακτηριστικά, ο Σπ. Χαλβατζής αναφέρθηκε στη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και την υπονόμευση του συνδικαλιστικού κινήματος, μέσα από την εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης. «Οι μεγάλοι δήμοι και νομαρχίες λειτουργούν ως εφαλτήρια προώθησης στελεχών που τους χρησιμοποιούν για άλλους πολιτικούς και κομματικούς σκοπούς», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο Σπ. Χαλβατζής, ξεκαθάρισε την πλήρη αντίθεση του ΚΚΕ στην πολιτική που ακολουθείται και διευκρίνισε πως η θέση άλλων δυνάμεων απέναντι σε αυτή την πολιτική θα αποτελέσει κριτήριο συνεργασιών. Ακολούθως, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να καταδικάσουν τις δυνάμεις του δικομματισμού και του ΣΥΝ, οι οποίες - όπως έχει διαφανεί και στα συνέδρια των συλλογικών οργάνων των ΤΑ και ΝΑ - συμφωνούν στη βασική κατεύθυνση της μετατροπής της Αυτοδιοίκησης σε μοχλό εφαρμογής αντιλαϊκών επιλογών. «Εμφανίζουν διαφωνίες στα δευτερεύοντα», υπογράμμισε, για να επιστήσει την προσοχή πως «είναι επικίνδυνος ο αποπροσανατολισμός που επιχειρείται».

Καταλήγοντας, ο Σπ. Χαλβατζής, διευκρίνισε: «Εμείς μεροληπτούμε. Δεν είμαστε με όλους. Είμαστε με τους εργάτες του πνεύματος και του μόχθου». Συμπλήρωσε πως με τη δράση των δυνάμεων του ΚΚΕ και όσων συνεργάζονται μαζί του μπορούν να διαμορφωθούν συνθήκες που θα βελτιώσουν τους συσχετισμούς στην ΤΑ και γενικότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ