Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Θα πέσει στο κενό η προσπάθεια τρομοκράτησης από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής

«

Θα πέσει στο κενό η προσπάθεια τρομοκράτησης των πρωτοπόρων του λαϊκού κινήματος από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής», τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περάματος, καταγγέλλοντας «την προκλητική ενέργεια του χρυσαυγίτη υποψήφιου δημάρχου Χρήστου Κυριτσόπουλου, ο οποίος με μια κατάπτυστη αγωγή σε βάρος της Αθηνάς Ζύμαρη, εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου Περάματος με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", δημοσιογράφου του "Ριζοσπάστη" και μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ζητάει να του καταβληθούν 25.000 ευρώ για "ηθική βλάβη"»!

Σημειώνει στη συνέχεια: «Το γεγονός ότι αυτές τις μέρες συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, με τους ναζιστές να προκαλούν με τη στάση τους, δείχνει πως μόνο τυχαία δεν είναι η κατάθεση αγωγής για μια συμβολική διαμαρτυρία καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης και των θρασύδειλων εκπροσώπων της στην Τοπική Διοίκηση (...) Στόχο έχει να τρομοκρατήσει και να φιμώσει όσους πρωτοστατούν στην οργάνωση του εργατικού - λαϊκού αγώνα ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Ειδικά σε γειτονιές όπως του Περάματος, που υπήρξε "άντρο" της Χρυσής Αυγής και ορμητήριο για το χτύπημα των εργαζομένων, όπως δείχνει και η δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ».

Υπογραμμίζει ότι «για την αποθράσυνση του εν λόγω χρυσαυγίτη και των ομοϊδεατών του σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η στάση της δημοτικής αρχής ΣΥΡΙΖΑ του Γιάννη Λαγουδάκη, η οποία "δίνει αέρα στα πανιά" για τέτοιες ενέργειες από τους χρυσαυγίτες, προκειμένου να αποσπάσει τη στήριξή τους σε πολιτικές της επιλογές στο Δημοτικό Συμβούλιο για σημαντικά ζητήματα όπως η δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο παλιό νεκροταφείο, η απόλυση συμβασιούχων εργαζομένων στη δομή του Σχιστού κ.τ.λ. τα οποία "πέρασαν" με την ψήφο των χρυσαυγιτών. Δικαίως η δυναμική παρέμβαση της ομάδας γυναικών, ανάμεσα στις οποίες ήταν και η Αθηνά Ζύμαρη, που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους δεκάδες συγκεντρωμένους, στρεφόταν και κατά της δημοτικής αρχής, που "ξεπλένει" την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, καλώντας εκπροσώπους της σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στην πάλη του λαού ενάντια στους ναζί, με μπροστάρηδες το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ».

«Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα αποτρέψουμε όσες φορές χρειαστεί με ακόμα πιο δυναμική παρουσία την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων του δήμου από τους χρυσαυγίτες», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ