Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΒ «SKROUTZ» ΤΗΣ ΤΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Προκλητική η άρνηση της εταιρείας για επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ

Κατάπτυστη και προκλητική χαρακτηρίζει την άρνηση της εταιρείας «Skroutz» για επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στα γραφεία της, με σκοπό να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, η Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ στην εταιρεία. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Με ένα άκρως προκλητικό email η εταιρεία "Skroutz" αρνείται να δώσει άδεια ώστε κλιμάκιο του ΚΚΕ να επισκεφτεί τα γραφεία της εταιρείας και να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους.

Στις λίγες γραμμές του απαντητικού email που εστάλη ως απάντηση στο σχετικό αίτημα του ΚΚΕ, η εταιρεία αναφέρει ότι: "Είναι πάγια πολιτική μας να μένουμε μακριά από δράσεις και πράξεις που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν με οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα".

Η απάντηση της εταιρείας, εκτός από προκλητική, παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το προφίλ που θέλει να προβάλει προς τα έξω η συγκεκριμένη εταιρεία.

Με ποιο δικαίωμα η διοίκηση της συγκεκριμένης εταιρείας εμποδίζει την ελεύθερη πολιτική δράση και συζήτηση μέσα στον χώρο εργασίας;

Αλήθεια, από πότε η επαφή και η συζήτηση εκπροσώπων κοινοβουλευτικού κόμματος, όπως του ΚΚΕ, με τους εργαζόμενους αποτελούν "πολιτική σκοπιμότητα";

Με ποιο δικαίωμα στερεί τη δυνατότητα από τους εργαζόμενους της εταιρείας που το επιθυμούν να συζητήσουν και να ακούσουν τις θέσεις του ΚΚΕ;

Μάλιστα, στην απάντησή της η εταιρεία φροντίζει να ενημερώσει το ΚΚΕ ότι "από τις πρώτες μέρες λειτουργίας μας, είχαμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο, είτε αναφερόμαστε προς τους καταναλωτές μας... είτε στους εργαζομένους μας και στο εργασιακό περιβάλλον...".

Βεβαίως, εμείς δεν έχουμε διάθεση να αμφισβητήσουμε την εταιρεία (...!), όμως τα όσα αναφέρει η ίδια για τους εργαζόμενους, χωρίς τους εργαζόμενους, θα μπορούσε να τα διαπιστώσει το κλιμάκιο του ΚΚΕ από πρώτο χέρι αν η ίδια δεν αρνιόταν την επίσκεψή του στα γραφεία της.

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε το γεγονός ότι η άρνηση της συγκεκριμένης εταιρείας έρχεται λίγες μέρες μετά τις καταγγελίες εργαζομένων της, του αντίστοιχου κλαδικού σωματείου και της σωματειακής επιτροπής για απαράδεκτες βλαπτικές μεταβολές που η εταιρεία προωθεί με ατομικές συμβάσεις και ουσιαστικά ενσωματώνουν τον περιβόητο νόμο Χατζηδάκη που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ και τα μισά του άρθρα υπερψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βλέπετε, όταν η "πολιτική" βολεύει τα συμφέροντα της εταιρείας αυτή είναι ευπρόσδεκτη, ενσωματώνεται και αξιοποιείται χωρίς πολλά λόγια, όταν όμως εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων βαφτίζεται "σκοπιμότητα" και απορρίπτεται.

Πάντως αν η διοίκηση της εταιρείας νομίζει ότι θα βάλει εμπόδια στην επικοινωνία του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους, την ενημερώνουμε ότι γελιέται και σύντομα θα διαψευστεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ