Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα εκδικάζεται η κατάπτυστη αγωγή της ΕΑΑΣ κατά του Ν. Μπογιόπουλου

Στις 9 π.μ. στα Δικαστήρια της Ευελπίδων

Σήμερα Πέμπτη, στις 9 το πρωί, στα δικαστήρια στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, εκδικάζεται η κατάπτυστη αγωγή που επανακατέθεσε η Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, αξιώνοντας την καταβολή 70.000 ευρώ για «ηθική βλάβη» και τη φυλάκισή του για έξι μήνες.

Αφορμή για την αγωγή - πανομοιότυπη ήταν αυτή που απορρίφθηκε μετά από δίκη πέρυσι τον Οκτώβρη - στάθηκαν όσα είπε ο δημοσιογράφος σε ραδιοφωνική του εκπομπή και περιγράφονταν σε άρθρο του τον Αύγουστο του 2020 σχετικά με τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της Ενωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού σε Γράμμο και Βίτσι.

Η ΕΑΑΣ επανέρχεται και «ζητάει και τα ρέστα» για το αντικομμουνιστικό της ντελίριο στις γιορτές μίσους που διοργανώνει κάθε Αύγουστο στο Βίτσι και στον Γράμμο, τις οποίες ...τιμούν με την παρουσία τους διάφορα φασιστοειδή, νοσταλγοί των ναζί και των συνεργατών τους, ανάμεσά τους και οι χρυσαυγίτες, όπως και οπαδοί του ναζιστικού μορφώματος του καταδικασμένου για συμμετοχή και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση Κασιδιάρη.

Θυμίζουμε ότι η ΕΑΑΣ εποπτεύεται από το υπουργείο Αμυνας και απ' αυτήν την άποψη η ευθύνη για την απαράδεκτη αγωγή βαραίνει και την κυβέρνηση. Γι' αυτό, το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση έχει ζητήσει από τον υπουργό Αμυνας να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου.

Ενώ ανακοινώσεις καταδίκης της κατάπτυστης αγωγής έχουν εκδώσει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ο ΣΦΕΑ, κόμματα και φορείς, καθώς και το 9ο τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ