Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιοδείες σε χώρους δουλειάς με το Κάλεσμα της ΚΕ

Συνεχίζεται το πυκνό πρόγραμμα περιοδειών σε χώρους δουλειάς από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ με επίκεντρο το Κάλεσμα της ΚΕ προς την εργατική τάξη, τον λαό, τη νεολαία, που βάζει στο επίκεντρο της συζήτησης την ανάγκη για: «Καμία αναμονή! Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής».

Στην έντονη ανησυχία που εκφράζουν οι εργαζόμενοι για την πληθώρα προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, τα κλιμάκια και τα στελέχη του Κόμματος αναλύουν τις πτυχές και το περιεχόμενο του Καλέσματος. Αναδεικνύουν ότι πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα, από τη φτώχεια, την ακρίβεια, τον πόλεμο μέχρι την καταστολή είναι η πολιτική, που ακολουθούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις, η οποία θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. Σε αυτό το πλαίσιο επισημαίνουν ότι τα μεγάλα προβλήματα δεν λύνονται με τις ίδιες δοκιμασμένες επιλογές - στο όνομα του «μικρότερου κακού» - οδηγούν σε νέες υποχωρήσεις και απογοητεύσεις. Αντίθετα, ο λαός μπορεί να γράψει αυτό το σενάριο, να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, με τον δικό του αγώνα.

Για παράδειγμα, μπροστά στη συνεχόμενη ακρίβεια καλούν τους εργαζόμενους να μη συμβιβαστούν με τα επιδόματα, δήθεν για την αντιμετώπισή της στο ρεύμα κι αλλού, που εξανεμίζονται πριν καλά - καλά μπουν στο οικογενειακό πορτοφόλι. Να διεκδικήσουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα ανακούφισης, με βάση τις προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ και τα αιτήματα που έχει διαμορφώσει το ταξικά προσανατολισμένο εργατικό κίνημα, τα εκατοντάδες σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες με πρώτο σταθμό την πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη αλλά και στη συνέχεια.

Σήμερα Πέμπτη

-- Στις 9 π.μ., ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί τον Αερολιμένα του «Ελ. Βενιζέλος».

-- Στις 11 π.μ., ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας «AVAX».

-- Στις 11 π.μ., ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

-- Στη 1 μ.μ. η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα», με επικεφαλής τον Δημήτρη Ζαπαντιώτη, μέλος της ΤΕ.

Από την ΤΕ Αχαΐας:

-- Στις 5.30 π.μ. στη ΝΟΥΝΟΥ, με επικεφαλής τον Γιώργο Σταθόπουλο, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στη ΒΙΠΕ στις 6 π.μ. στην ΑΜΣΤΕΛ, στις 6.30 π.μ. στην ΕΛΠΑΚ και στις 7 π.μ. στον «Παναγιωτόπουλο», με επικεφαλής τον Αρη Αντωνόπουλο, μέλος της ΤΕ.

-- Σε εργοστάσια Μετάλλου στις 6 π.μ. στον «Λιαρομάτη» και στις 9.45 π.μ. στην «ΟΚΤΩ» με επικεφαλής τον Θάνο Μπίμπα, μέλος του ΓΠ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και Γραμματέα της ΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ