Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Τίμησαν τους αγώνες του λαού τη δεκαετία του 1940

Με την κατάθεση στεφανιού στο μνημείο των εκτελεσμένων στη γέφυρα του Νέδοντα στην Καλαμάτα, η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τίμησαν τους αγώνες του λαού τη δεκαετία του 1940, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου.

«Τιμάμε τους χιλιάδες αγωνιστές που έπεσαν στα πεδία των μαχών, στα εκτελεστικά αποσπάσματα, γνώρισαν διώξεις και βασανισμούς, που πάλεψαν με τη ζωή τους ενάντια στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους», δήλωσε εκ μέρους του ΤΓ της ΤΕ ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, προσθέτοντας μεταξύ άλλων:

«Η πάλη του λαού και της νεολαίας ενάντια στη φασιστική τριπλή κατοχή, μέσα από τις γραμμές των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, τα συμπεράσματα αυτής της ηρωικής περιόδου μπορούν να εμπνεύσουν τους σημερινούς αγώνες, ιδιαίτερα σήμερα που οι αντιθέσεις και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού έχουν γεννήσει νέες εστίες πολέμου και έντασης στην Ουκρανία και σε όλες τις γωνιές της Γης».

Παράλληλα, επισήμανε: «Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι ο λαός μπορεί να παρέμβει και με τη δράση του να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Σήμερα το σύνθημα "Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό" είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ ο λαός μπορεί να δώσει τη δική του μαχητική απάντηση απέναντι στην ψευδεπίγραφη "εθνική ομοψυχία" και τους "εθνικούς στόχους" που μας σέρνουν ακόμα πιο βαθιά στον βούρκο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και τον κίνδυνο του πολέμου. Να μπούμε εμπόδιο σε κάθε τους σχέδιο ώστε να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, στους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ - ΕΕ».

Στεφάνι κατέθεσε ο Δημήτρης Σταυρόπουλος, πρόεδρος του Παραρτήματος Μεσσηνίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ