Τρίτη 1 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στη «βαρυχειμωνιά» που μας ετοιμάζουν απαντάμε με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας

Κάλεσμα σε συμπόρευση, σε μαζικό και μαχητικό αγώνα, απευθύνει η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (ΑΜΘ) του ΚΚΕ στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα της περιοχής, προκειμένου να μην ξεπαγιάσουν τον χειμώνα, αναδεικνύοντας την αντίθεση ανάμεσα στην κατάσταση που αντιμετωπίζει ο λαός και στη στήριξη που λαμβάνουν τα ενεργειακά και άλλα μονοπώλια στην περιοχή.

«Στη "βαρυχειμωνιά" που μας ετοιμάζουν απαντάμε με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας», σημειώνει η ΕΠ ΑΜΘ, τονίζοντας πως ενώ ο λαός της περιοχής υποφέρει, καθώς κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις της ΕΕ σε επίπεδο ενεργειακής φτώχειας, ανεργίας των νέων - που φτάνει το 45% - και οικονομικής ανέχειας, το χρήμα «ρέει άφθονο για «εμβληματικές» επενδύσεις μέσω:

-- Επιδοτήσεων στα αρπακτικά των ΑΠΕ, που έχουν γεμίσει τους ορεινούς όγκους, από τον Εβρο μέχρι τη Δράμα, με αιολικά πάρκα, άναρχα, ακόμα και σε «προστατευόμενες» περιοχές.

-- Εκατομμυρίων σε θαλασσοδάνεια, όπως πρόσφατα στην «Ενεργειακή», που απέλυσε τους εργαζόμενους των Πετρελαίων Καβάλας γιατί δεν θέλησαν να γίνουν σύγχρονοι δούλοι.

-- Της παράδοσης στρατηγικών υποδομών, όπως σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα τα αεροδρόμια στη «Fraport» και τα λιμάνια στους Αμερικανούς.

-- «Αναπτυξιακού» νόμου, ΕΣΠΑ, Ταμείου Ανάκαμψης και τόσων άλλων.

Παράλληλα - συνεχίζει η ανακοίνωση - οι κυβερνήσεις η μία μετά την άλλη έχουν μετατρέψει την περιοχή σε ΝΑΤΟικό προγεφύρωμα (βάση Αλεξανδρούπολης, ασκήσεις - πρόβες πολέμου στο Πετροχώρι, παράδοση οδικών, σιδηροδρομικών, λιμενικών κ.ά. υποδομών) και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων, ενώ τα ενεργειακά έργα διαδέχονται το ένα το άλλο (αγωγός TAP, διασυνδετήριος αγωγός με Βουλγαρία - IGB, δίκτυο οικιακού φυσικού αερίου, LNG στην Αλεξανδρούπολη, υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου στην Καβάλα, δεκάδες αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο στην Κομοτηνή, μονάδες βιοαερίου κ.λπ.).

Η ΕΠ ΑΜΘ απευθύνεται στον λαό της περιοχής και τον καλεί: «Αξιοποίησε την πείρα των αγώνων του λαού μας, παλιότερη και σύγχρονη! Πάρε κι εσύ τη θέση σου στον αγώνα! Σήμερα μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε σε νέους μεγάλους και νικηφόρους αγώνες, σε σύγκρουση με την πολιτική της ΕΕ, τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, ενάντια στις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που βιώνουμε». Να διεκδικήσει να μη μείνει κανένα λαϊκό νοικοκυριό της περιοχής χωρίς θέρμανση και ρεύμα, να παλέψει για την αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών Ενέργειας, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ, για την κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην Ενέργεια και στα άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης, για απεμπλοκή από το εμπάργκο στη Ρωσία και από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία, και τέλος για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ