Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Καμιά ανοχή στη λογική «κόστους - οφέλους» για την προστασία του παιδιού

Τη στάση της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία επέλεξε να απουσιάζει από το υπουργείο Εργασίας και να μη συναντήσει την αντιπροσωπεία τους, καταγγέλλουν οι φορείς που προχώρησαν την περασμένη Τετάρτη σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας διεκδικώντας κοινωνικές δομές για την προστασία των παιδιών.

Σε κοινή τους ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα και Παιδουπόλεις», η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων σχολιάζουν ότι η αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υφυπουργός «ενώ είχε ενημερωθεί έγκαιρα» για την κινητοποίηση και το αίτημά τους για συνάντηση, «αρνήθηκε με την απουσία της οποιαδήποτε επικοινωνία των φορέων μαζί της».

Τα στημένα σόου και η πραγματικότητα πίσω από τις βιτρίνες

Τη ίδια στιγμή, όπως προσθέτουν, βρίσκει τον χρόνο να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων «προβάλλοντας τη δήθεν κοινωνική πολιτική του υπουργείου», ενώ υπηρετεί «μια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος των πιο ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας μας, που είναι και τα απροστάτευτα παιδιά». Σε αυτό το μήκος κύματος, η υφυπουργός έσπευσε την επόμενη μέρα μετά την κινητοποίηση να «στήσει σόου» με τη συνοδεία καναλιών στη δημόσια δομή του «Αγίου Ανδρέα» στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Ωστόσο, τα σχέδια σκόνταψαν στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη δομή και η υφυπουργός «το έβαλε στα πόδια».

Στη συγκεκριμένη δομή, όπως αναφέρουν οι φορείς, «με βάση τον κανονισμό και το οργανόγραμμα», θα έπρεπε να φιλοξενούνται 16 παιδιά από 6 έως 12 ετών. «Σήμερα, όμως, έχει 38 παιδιά από 6 μέχρι 18 χρόνων στο ίδιο κτίριο, με 2 εργαζόμενους στη βάρδια, έναν σε κάθε όροφο και έναν τη νύχτα. Παιδιά κακοποιημένα, με ψυχικά τραύματα από κακοποιητικό οικογενειακό περιβάλλον ή χωρίς οικογένεια, φιλοξενούνται χωρίς κανένα επιστημονικό πρόγραμμα στήριξης με βάση τις ιδιαιτερότητές τους, χωρίς ειδικούς, σε άθλιες εγκαταστάσεις με το ένα παιδί πάνω στο άλλο. Υποτίθεται ότι είναι εκεί για να βρουν ζεστασιά, αγάπη, ολόπλευρη στήριξη», τονίζουν.

Μπροστά στην εικόνα αυτή, που επαναλαμβάνεται παρόμοια σε κάθε δομή, καλούν τους εργαζόμενους, τους γονείς, τις γυναίκες να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτησή τους, που ξεχειλίζουν με αφορμή το φριχτό έγκλημα σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό, «σε συλλογική δράση ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει την προστασία των παιδιών λογίζοντάς την ως κόστος για το κράτος».

Καμιά ανοχή στην εμπορευματοποίηση της προστασίας του παιδιού

«Τα τέρατα βρίσκονται παντού, πίσω από τα καλογυαλισμένα προφίλ του διαδικτύου και τους υπεράνω υποψίας ανθρώπους της εκμεταλλευτικής κοινωνίας και των καναλιών της. Στις κοινωνίες, που όλα πουλιούνται και αγοράζονται, έχει αποδειχθεί διαχρονικά και παγκόσμια ότι το παιδί όχι μόνο δεν προστατεύεται, αλλά είναι ένα κερδοφόρο εμπόρευμα στα χέρια φιλανθρωπικών οργανώσεων, ΜΚΟ, της Εκκλησίας, των ιδιωτών», σημειώνουν. Ξεκαθαρίζουν ότι δεν ανέχονται «η υπόθεση της προστασίας των παιδιών να βρίσκεται στα χέρια ΜΚΟ», στα ταμεία των οποίων καταλήγουν χιλιάδες χορηγίες και κρατικές επιδοτήσεις «ενώ τα παιδιά διαβιούν στις ίδιες ή σε χειρότερες συνθήκες από αυτές των δημόσιων δομών».

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και καλούμε ακόμα περισσότερους φορείς, επιστημονικές και κοινωνικές οργανώσεις, συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους να κάνουμε υπόθεσή μας την προστασία του παιδιού», υπογραμμίζουν τα σωματεία και οι φορείς ενώ καλούν στη σημερινή απεργία και τις συγκεντρώσεις. «Για να μπει τέλος στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στην κακοποίηση του παιδιού, στη σαπίλας της εμπορευματοποίησης των πάντων, για μια κοινωνία που στο κέντρο της θα είναι το παιδί, ο άνθρωπος και οι ανάγκες του», καταλήγουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανένας συμβιβασμός με τη σήψη της εκμεταλλευτικής κοινωνίας που αφήνει τα παιδιά απροστάτευτα στις διάφορες «Κιβωτούς του Τρόμου» (2022-11-22 00:00:00.0)
«Βροχή» οι καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών (2022-11-22 00:00:00.0)
«Σχέδια» και ευχολόγια για να κρύψουν το κοινωνικό έδαφος και την πολιτική που αφήνουν τα παιδιά εκτεθειμένα στην κακοποίηση (2022-11-03 00:00:00.0)
Κανένας συμβιβασμός με το σύστημα που αφήνει απροστάτευτα τα παιδιά και στον βούρκο του γεννιούνται τέρατα (2022-10-22 00:00:00.0)
Ο κόμπος στο στομάχι να γίνει γροθιά στο σύστημα που γεννά τέρατα και αφήνει απροστάτευτα τα παιδιά (2022-10-15 00:00:00.0)
Παιδική προστασία ή κρατική κακοποίηση για τα απροστάτευτα παιδιά; (2022-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ