Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
Δεν υπάρχει γέφυρα που να ενώνει αφεντικά και εργάτες

Νίκος Μελισσόβας, εργαζόμενος «My Market», μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ιωαννίνων

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα ο όμιλος «My Market» αυξάνει σταθερά τον τζίρο του κάθε χρόνο, πάνω από 1,3 δισ. ευρώ. Σε αυτό το «πάρτι» κερδών και τζίρου ποτέ τους δεν μας κάλεσαν. Αντίθετα. Συνειδητά αποκρύβουν ότι «γλεντούν» με τις δικές μας πλάτες, αρπάζοντας τον μόχθο όλων εμάς που δουλεύουμε εκεί μέσα.

Σήμερα συγκρούονται δυο κόσμοι. Από τη μία ο όμιλος με τις επενδύσεις του, τα καινούργια καταστήματα, τις ανακαινίσεις ήδη υπαρχόντων, την εισαγωγή νέων συστημάτων. Από την άλλη εμείς, οι ήρωες όπως μας είχανε βαφτίσει στην αρχή της πανδημίας, να ζούμε κάθε μέρα στην «πρέσα», με κυλιόμενα - ελαστικά ωράρια, τετράωρων - εξάωρων μορφών απασχόλησης, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, επιδόματα ψίχουλα, με κομμένα ρεπό και άδειες, με απειλές για όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι. Μια «κόλαση» δίχως τελειωμό...

Σήμερα απεργούμε γιατί δεν υπάρχει γέφυρα που να ενώνει αφεντικά και εργάτες. Για να έχουν αυτοί κέρδη και να ζεσταίνονται τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, πρέπει εμείς να κρυώνουμε στα σπίτια μας.

Μέσα από το σωματείο μας, απαντάμε ότι δεν θα υποκύψουμε σε τέτοιου είδους εκφοβισμούς, απειλές και πολιτικές. Καλούμε τους συναδέλφους μας σε «Μy Market» και «Μετρό» να στήσουν δίκτυο αλληλεγγύης και προστασίας. Να υπερασπιστούν κάθε συνάδελφο που έρχεται αντιμέτωπος με τον αυταρχισμό της εργοδοσίας.

Διεκδικούμε και παλεύουμε για τη ζωή που μας στερούν στον 21ο αιώνα του πλούτου και της αφθονίας. Δεν υποκύπτουμε στη λογική «του μικρότερου κακού».

Απεργούμε, βγαίνουμε μπροστά με τους συναδέλφους μας και απαιτούμε: Συλλογική κλαδική Σύμβαση για όλους, κατώτατος μισθός 920 ευρώ με προσαυξήσεις ανάλογες του πληθωρισμού, ξεπάγωμα των τριετιών, 7ωρο - πενθήμερο - 35ωρο, κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και συμβάσεων ορισμένου χρόνου, κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, σταθερά πόστα και βάρδιες, κανένα κομμένο ρεπό ή άδεια, άμεση στελέχωση όλων των τμημάτων και προσλήψεις προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ