Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
Και στους ομίλους - «πρότυπα» η αγανάκτησή μας μετατρέπεται σε αγωνιστική διεκδίκηση

Ιωάννα Παπαδοπούλου, μέλος της Σωματειακής Επιτροπής Εργαζομένων στην «Deloitte» (Θεσσαλονίκη)

Οι εργαζόμενοι της «Deloitte» από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα και Ηράκλειο υψώνουμε τη φωνή μας μέσα από τη σύσταση Σωματειακής Επιτροπής, με πανελλαδικό συντονισμό και την απόφαση να συμμετάσχουμε στη σημερινή απεργία.

Η συμβουλευτική / ελεγκτική εταιρεία, μια εκ των γνωστών Big4, παραλήπτης πλήθους επενδυτικών προγραμμάτων, όπως ο γνωστός «αναπτυξιακός» νόμος, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα της ΝΔ, διαφημίζει ότι αποτελεί το στήριγμα της ελληνικής κοινωνίας δίνοντας την «ευκαιρία» για εργασία σε χιλιάδες νέους.

Η εργασία δεν είναι ευκαιρία, είναι δικαίωμα, το οποίο πρέπει να διεκδικείται με σκοπό την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη είναι το πρώτο βήμα σύγκρουσης για μας και αποτελεί όπλο στα χέρια μας ώστε να κλιμακώσουμε για το επόμενο δύσκολο διάστημα. Είναι βήμα μαχητικής δράσης γιατί δεν δεχόμαστε να διαθέτουμε τη γνώση, την προσπάθεια και τα πτυχία μας για 700 ευρώ και να μην μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Δεν δεχόμαστε να ανεβαίνουν ενοίκια, λογαριασμοί, καύσιμα και τιμές στα σούπερ μάρκετ και να χρειάζεται να κόβουμε από βασικές ανάγκες για να μας φτάσει ο μισθός μέχρι το τέλος του μήνα. Απορρίπτουμε τη λογική της μετακύλισης των λειτουργικών εξόδων της εταιρείας στο δικό μας πορτοφόλι, μέσω της τηλεργασίας, χωρίς καμιά απολύτως αποζημίωση. Το μοναδικό συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε από την καθημερινότητα της εντατικοποίησης και του άγχους των αξιολογήσεων που βιώνουμε, είναι ότι η ανάπτυξη της εταιρείας δεν επιφέρει καμιά απολύτως βελτίωση στην ποιότητα της δικής μας ζωής.

Η κατάσταση των εργαζομένων είναι καζάνι που βράζει. Ενα από τα βασικά αιτήματα της Σωματειακής Επιτροπής, για αύξηση μισθών, πυροδότησε συζητήσεις μέσα στα τμήματα, συσκέψεις και συσπείρωση κόσμου. Τα «κόλπα» της εργοδοσίας για ενδιάμεσες αυξήσεις των 60 ευρώ δεν ικανοποιούν το πλήθος των αναγκών μας. Δεν μπορούμε να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Ηρθε η ώρα να στερήσουμε από την εργοδοσία τη δυνατότητα να μας απομονώνει! Τα πρωτοπόρα, τα μαχητικά μέλη των κλαδικών Σωματείων και μέλη της Σωματειακής Επιτροπής στον χώρο προσπαθούμε να ανοίξουμε τον δρόμο προς τη διεκδίκηση. Η πρόσφατη πείρα μας έδειξε ότι η μόνη λύση είναι η συσπείρωση γύρω από την Επιτροπή και το Σωματείο και η οργάνωση με βάση τα αιτήματα που ξεχωρίσαμε. Βάζουμε στόχο τη δημιουργία του επιχειρησιακού σωματείου που θα μπαίνει μπροστά σε κάθε πρόβλημα των εργαζομένων με υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης.

Σήμερα, μέρα της απεργίας, λοιπόν, όλοι οι απεργοί παρόντες έξω από το «Τεχνόπολις» (Θεσσαλονίκη) για να μετατρέψουμε το κύμα αγανάκτησης σε φωτιά του αγώνα!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα για τις θέσεις εργασίας (2019-10-25 00:00:00.0)
Διεκδικούν Συλλογική Σύμβαση για όλους με οδηγό τις ανάγκες τους (2019-07-18 00:00:00.0)
Καταγγελία του ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης για απόλυση εργαζόμενου (2018-05-24 00:00:00.0)
48ωρη απεργία για μισθούς και συνθήκες εργασίας (2017-10-24 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις στις 4 και 5 Μάρτη (2015-02-27 00:00:00.0)
Σημαντική εμπειρία από εργάτες που συμμετείχαν για πρώτη φορά (2011-10-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ