Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
Δυναμώνουμε τη διεκδίκηση γιατί δεν επιβιώνουμε με τα «καλάθια» και τα «ψίχουλα»

Ντίνα Γκογκάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Σήμερα από το πρωί, πριν κατέβουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις, θα βρισκόμαστε στις πύλες των σούπερ μάρκετ στις γειτονιές, δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια, στις διεκδικήσεις για μέτρα στήριξης του λαού, στα αιτήματα για γενναία μείωση τιμών, πλαφόν και κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Οι εμποροϋπάλληλοι καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, νέο, να ενώσουμε τη φωνή και τη διεκδίκησή μας, κόντρα στην πολιτική που μας αναγκάζει να επιβιώνουμε με ψίχουλα, με voucher και pass, με επιδόματα και μισθούς πείνας, για να θεριεύουν τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ είναι οι πρώτοι που γίνονται μάρτυρες των ανατιμήσεων στα βασικά αγαθά, καθώς καλούνται καθημερινά να αλλάζουν τα ταμπελάκια των τιμών στα ράφια των καταστημάτων. Ερχονται αντιμέτωποι κι αυτοί, όπως όλο και μεγαλύτερο μέρος του λαού, με τη δυσκολία να αγοράσουν τρόφιμα και άλλα είδη απαραίτητα για τις οικογένειές τους. Βλέπουν την κοροϊδία του «καλαθιού του νοικοκυριού», που δεν γεμίζει το ντουλάπι και το ψυγείο στα σπίτια μας.

Την ίδια στιγμή, διαπιστώνουν την αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων, την ενίσχυση των κερδών των εργοδοτών τους από τη λεηλασία του δικού μας εισοδήματος. Είναι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με μισθούς που δεν αρκούν ούτε για «ζήτω», με 4ωρες και 6ωρες συμβάσεις, σε εξοντωτικούς ρυθμούς και συνθήκες εντατικοποίησης.

Καλούμε λοιπόν όλους όσους συναντάμε καθημερινά στους διαδρόμους των καταστημάτων που εργαζόμαστε, όσους κοιτάνε με θυμό και αγανάκτηση τις τιμές στα ράφια, να συναντηθούμε και σήμερα. Οσοι περιμένουν με αγωνία στα ταμεία να δουν αν τους «βγαίνει» ο λογαριασμός για τα απαραίτητα και όσοι δουλεύουμε πίσω από αυτά με άθλιους μισθούς και εργασιακές σχέσεις βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά. Σήμερα είμαστε όλοι απεργοί. Στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον στις παρεμβάσεις έξω από τα καταστήματα και στην απεργιακή συγκέντρωση, διαδηλώνουμε και απαιτούμε: Συλλογικές Συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς, νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, ρεύμα και τρόφιμα φθηνά για όλο τον λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ