Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
«Χορός» κερδών για τους φαρμακοβιομήχανους, «παγωμένοι» μισθοί για τους εργαζόμενους

Πελοπίδας Μελισσάρης, πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου Φαρμάκου - Καλλυντικού Βοιωτίας, Εύβοιας και Αυλώνα

Στον κλάδο μας οι φαρμακοβιομήχανοι σέρνουν τον «χορό» των κερδών και παρουσιάζουν περήφανα μαζί με την κυβέρνηση τα στοιχεία της ανάπτυξης και των επενδύσεών τους, που ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Εκατομμύρια που χαρίζονται από τα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα και προέρχονται από την αφαίμαξη των εργαζομένων, όλων των ανθρώπων της βιοπάλης.

Οι επιχειρήσεις του κλάδου στην ευρύτερη περιοχή των Οινοφύτων εκτόξευσαν τα κέρδη τους την περίοδο της πανδημίας, συνεχίζουν να κερδίζουν και παράλληλα επενδύουν για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία.

Στην «Anfarm», για παράδειγμα, δημιουργήθηκαν νέες εγκαταστάσεις με νέο εξοπλισμό, το ίδιο και στον «Σαράντη». Η «Septona» δημιούργησε νέα μονάδα logistics. Η ΦΑΜΑΡ δημιουργεί φωτοβολταϊκό πάρκο στον Αυλώνα, αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις της στη Θήβα ως πρότυπο κέντρο διανομής φαρμάκων στην Ελλάδα, δρομολογεί τη μετεγκατάσταση του εργοστασίου του Αλίμου στον Αυλώνα. Επενδύσεις στον κλάδο μας από όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις, εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι του κλάδου βιώνουμε την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ελαστικά ωράρια, την εργολαβική εργασία, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και πληρωνόμαστε με μισθούς «παγωμένους» εδώ και πάνω από μια δεκαετία, οι οποίοι όλο και περισσότερο «ροκανίζονται» από την ακρίβεια και το αυξημένο κόστος που μας επιβάλλεται για τις βασικές ανάγκες μας, όπως Υγεία, Παιδεία, στέγη κ.ο.κ. Είναι προφανές ότι το «success story» των φαρμακευτικών επιχειρήσεων χτίζεται πάνω στις πλάτες των εργαζομένων και τροφοδοτείται από την όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευσή μας.

Οι μάχες που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε μια σειρά επιχειρήσεις του κλάδου, όπως σε «Boehringer», ΦΑΜΑΡ, «Σαράντη» και αλλού, και τα όσα κερδήθηκαν μέσα από αυτές τις μάχες, αποτελούν ελπίδα και παρακαταθήκη για όλους τους εργαζόμενους. Είναι παράλληλα και μία απάντηση στον «συνδικαλισμό» της ενσωμάτωσης και της συναίνεσης, που προσπαθεί να «δηλητηριάσει» τους εργαζόμενους και να περάσει τη γραμμή της εργοδοσίας. Προτάσσουμε τις δικές μας ανάγκες και με αφετηρία τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση προετοιμαζόμαστε για την κλιμάκωση του αγώνα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ