Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΔΜΙΑ
Μεγαλώνει ο κίνδυνος για τον λαό, νέα αύξηση σε κρούσματα και εισαγωγές

Νέα αύξηση σε κρούσματα και εισαγωγές στα δημόσια νοσοκομεία καταγράφεται στα εβδομαδιαία στοιχεία του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό, με την εικόνα να είναι προφανώς χειρότερη από αυτή που αποτυπώνεται, αφού δεν γίνεται ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση, τα δωρεάν τεστ έχουν σχεδόν εκλείψει και η καταγραφή των κρουσμάτων γίνεται όλο και πιο περιορισμένα.

Ετσι, το διάστημα 31 Οκτώβρη - 6 Νοέμβρη άλλοι 134 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, καταγράφοντας συνολικά 33.888 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Οι εισαγωγές στα δημόσια νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 11%, φτάνοντας τους 1.460 ασθενείς, ενώ 89 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με διάμεση ηλικία τα 76 έτη.

Κατά 14% αυξήθηκαν και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, φτάνοντας τις 61.139, εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 25%. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 5.250.288.

Αυξητική τάση καταγράφεται όμως και στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα στην Αττική (+69%), προμηνύοντας νέα κλιμάκωση στη διάδοση του ιού το επόμενο διάστημα.

  • Στο μεταξύ, στους 30 ανέρχονται οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ενώ έχουν διαγνωστεί συνολικά 284 κρούσματα λοίμωξης στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 184 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 100 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα).
Ξανά προειδοποιεί για απολύσεις η κυβέρνηση

Και ενώ τα δημόσια νοσοκομεία αδειάζουν από βασικές ειδικότητες, με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης, ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με τριπλό πανδημικό κύμα (COVID, γρίπη, RSV), ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης όσων υγειονομικών είναι σε αναστολή. «Το ανώτερο μέτρο που συνδυάζεται με την απόλυση (...) μπορούν να εξεταστούν. Μπορείς από εδώ και πέρα να βάζεις όρους και προϋποθέσεις. Εχουμε εκφράσει με απόλυτο τρόπο την κυβερνητική γραμμή», είπε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, κάνοντας λόγο για «συνολικό πρωτόκολλο εμβολιασμού για τους υγειονομικούς», με τα γνωστά ψευτοπροσχήματα, τάχα για την προστασία ασθενών από αυξημένες πιθανότητες μετάδοσης του ιού.

Μια υποκρισία που αναδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο αν σκεφτεί κανείς τους υγειονομικούς που εξωθούνται να επιστρέψουν στη δουλειά ακόμα και με θετικό τεστ COVID, με συμπτώματα, και να είναι στο πλευρό των ογκολογικών, αιμοκαθαιρόμενων και άλλων ασθενών.

Η πραγματικότητα, όπως αναδεικνύουν και οι υγειονομικοί, είναι ότι μέσω των αναστολών η κυβέρνηση εντείνει τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία, την ίδια στιγμή που σε συνέχεια των προκατόχων της ευθύνεται για το μεθοδικό άδειασμά τους ακόμα και από βασικές ειδικότητες, όπως αναισθησιολόγοι, προκειμένου να παραδοθεί η δημόσια Υγεία στα νύχια των «συμπράξεων» με τους επιχειρηματικούς ομίλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ