Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2022 - Κυριακή 18 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Πρωτοχρονιάτικη γιορτή για παιδιά στις 28 Δεκέμβρη!

Στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό

Την Τετάρτη 28 Δεκέμβρη η γιορτινή ατμόσφαιρα και τα χαρούμενα παιδικά προσωπάκια επιστρέφουν στον Περισσό, μετά από τρία χρόνια αναγκαστικής διακοπής λόγω πανδημίας, με την πρωτοχρονιάτικη γιορτή που διοργανώνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Από τις 5.30 το απόγευμα οι πόρτες της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ ανοίγουν και υποδέχονται παιδιά και γονείς για να περάσουν μοναδικές στιγμές ξεγνοιασιάς, δημιουργικής απασχόλησης και μάλιστα δωρεάν, σε ένα διαφορετικό πλαίσιο από την εμπορευματοποιημένη διασκέδαση που κυριαρχεί.

Στο φουαγιέ της Αίθουσας Συνεδρίων θα πραγματοποιούνται όμορφες και φροντισμένες δραστηριότητες και κατασκευές, οι οποίες θα περιέχουν κάτι από τη μαγεία των γιορτών. Γιορτινές κατασκευές, παιχνίδια, αφήγηση παραμυθιού και face painting θα περιμένουν τους μικρούς φίλους.

Ξεχωριστή στιγμή της γιορτής θα είναι η πραγματοποίηση συναυλίας παιδικών τραγουδιών με αγαπημένες συνθέσεις μεγάλων δημιουργών, στις 7 το απόγευμα στην Αίθουσα Συνεδρίων. Τραγουδούν οι Γιάννης Διονυσίου, Βιολέτα Ικαρη, Μιρέλα Πάχου και Απόστολος Ρίζος. Συμμετέχουν η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας και 12μελής ορχήστρα. Η ενορχήστρωση και η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Γιάννη Παπαζαχαριάκη.

Λέει στον «Ριζοσπάστη» ο Γ. Παπαζαχαριάκης: «Με μεγάλο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μικρούς μας ακροατές, θα σας παρουσιάσουμε μια σειρά παιδικών τραγουδιών, κάποια πολύ γνωστά στους μεγαλύτερους, μιας και με αυτά έχουμε μεγαλώσει, και κάποια άλλα πολύ γνωστά στις σημερινές παιδικές ηλικίες. Το πόσο σημαντικό είναι το παιδικό τραγούδι φαίνεται από το γεγονός ότι οι περισσότεροι γνωστοί Ελληνες συνθέτες έχουν ασχοληθεί με αυτό.

Με μεγάλη χαρά συνεργάζομαι για αυτήν την ξεχωριστή συναυλία με τους Γ. Διονυσίου, Β. Ικαρη, Μ. Πάχου και Α. Ρίζο, ενώ το δικό της "χρώμα" θα δώσει η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Καλκάνη. 12 μουσικοί θα αναλάβουν να παρασύρουν τα παιδιά σε αυτό το μουσικό "ταξίδι". Σας περιμένουμε!».

Στον χώρο θα υπάρχει βιβλιοπωλείο, καθώς και γιορτινά κεράσματα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Με το «κόκκινο Αερόστατο» την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Το «κόκκινο Αερόστατο» ετοιμάζει την απόλυτη χριστουγεννιάτικη γιορτή, την Κυριακή 18 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Νερού). Μια γιορτή με χορό, μουσική, μαγικά θεματικά εργαστήρια, λάμψη και πολλές πολλές εκπλήξεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: «Ο μάγος Μαρμέλο ταξιδεύει με το "κόκκινο Αερόστατο"», εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικης αφίσας, εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, «στέλνουμε γράμμα στον Αη Βασίλη και συζητάμε για την αξία της αλληλεγγύης», Baby yoga, μουσικοκινητική δραστηριότητα για παιδιά, Παραμυθογωνιά, γωνιά με πειράματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ