Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2022 - Κυριακή 18 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ | ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ - ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ
Διαδηλώνουμε και ετοιμάζουμε την κλιμάκωση του αγώνα!

Στις 12.30 μ.μ. στο Σύνταγμα το αγωνιστικό ραντεβού της Αθήνας. Την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Με τα συλλαλητήρια που οργανώνουν το Σάββατο 17 Δεκέμβρη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα κορυφώνονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό για το 2023, προετοιμάζοντας την κλιμάκωση της πάλης για το επόμενο διάστημα.

Οι κινητοποιήσεις που συνεχίστηκαν και την Παρασκευή σε Καρδίτσα, Αγρίνιο και Καλαμάτα, δίνουν λοιπόν τη σκυτάλη το Σάββατο 17/12 σε μια σειρά από περιοχές, με εργαζόμενους να διαδηλώνουν μαζί με βιοπαλαιστές αγρότες, μικρούς ΕΒΕ, επιστήμονες, φοιτητές, γυναίκες της βιοπάλης. Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων βρίσκονται αυτές για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, καλώντας τον λαό να πάρει τη σκυτάλη από την πανελλαδική πανεργατική απεργία και να προετοιμάσει νέα απεργία μέσα στον Γενάρη.

Μέσα στη βδομάδα που πέρασε έγιναν μάλιστα απεργιακές κινητοποιήσεις σε κλάδους όπως η Υγεία και η Παιδεία, αλλά και στους ναυτεργάτες, ενώ συνεχίστηκαν και οι παρεμβάσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική τα συνδικάτα καλούν στο συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 12.30 μ.μ., στο Σύνταγμα. Στο πλαίσιο αυτό, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής έχει προκηρύξει στάση εργασίας (12 μ. έως 4 μ.μ.) και καλεί σε μαζική συμμετοχή.

Στα συλλαλητήρια κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν: Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), προβάλλοντας αιτήματα όπως επαναφορά αφορολόγητου ορίου, αναπλήρωση του εισοδήματος σε ατύχημα και ασθένεια, καμιά αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, βελτίωση των ποσοστών αναπλήρωσης για τις συντάξεις κ.ά. Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, που καταγγέλλει μεταξύ άλλων τη μείωση των δαπανών για την Παιδεία και το κόστος σπουδών που έχει φτάσει στα ύψη. Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, που τονίζει ότι «οι ανάγκες μας δεν προσαρμόζονται στα μέτρα τους». Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, που έχει ορίσει και προσυγκέντρωση για το συλλαλητήριο της Αθήνας, στις 11.45 π.μ. στην Ομόνοια.

Από τη συγκέντρωση στην Καρδίτσα την Παρασκευή
Από τη συγκέντρωση στην Καρδίτσα την Παρασκευή
Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα καλούν επίσης η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα.

Συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό οργανώνουν τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, επίσης το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 12.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ