Τετάρτη 27 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σκληρή αλήθεια

Στην ομιλία του ο Μίντσο Μίντσεφ, εκπρόσωπος της Μαρξιστικής Πλατφόρμας Βουλγαρίας, σημείωσε τα παρακάτω:

«O ιμπεριαλισμός διατηρεί τη δύναμή του διαιρώντας αυτούς οι οποίοι υπόκεινται στη δικτατορία του. Στις χώρες μας η αστική τάξη επιχειρεί να διαιρέσει τους εργάτες σε εθνική και θρησκευτική βάση. Οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προσπαθούν να διατηρήσουν την οικονομική τους δικτατορία, τη δικτατορία του κυρίαρχου κεφαλαίου, στα Βαλκάνια μέσω μιας ανοιχτής στρατιωτικής επίθεσης. Το ΝΑΤΟ παίζει το βασικό ρόλο σ' αυτή την υπόθεση. Ως επιθετική στρατιωτική οργάνωση ήταν και ακόμη είναι μια καταπιεστική δύναμη.

Η επίθεση πριν τρία χρόνια εναντίον της Γιουγκοσλαβίας μετατράπηκε σε μόνιμη έμμεση επίθεση ενάντια σε όλα τα έθνη της περιοχής, ενάντια σ' όλους τους εργαζόμενους των Βαλκανίων. Οι πολυεθνικές με τη βοήθεια της νέας τοπικής αστικής τάξης κατέστρεψαν ό,τι απέμεινε από τις δομές της σοσιαλιστικής κοινωνίας στην περιοχή μας.

Αναφερόμενος ο Μ. Μίντσεφ στην πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων στη Βουλγαρία, είπε ότι αυτές επιδοκιμάζουν την απεριόριστη χρήση των εγκαταστάσεων για όλες τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Τα πάντα στη Βουλγαρία υπόκεινται στα συμφέροντα των δυτικών μονοπωλίων και των πολιτικών τους υπηρετών. Η νέα αστική τάξη της χώρας μου φοβάται μήπως χάσει την προνομιακή της θέση και περιμένει από το ΝΑΤΟ να εξασφαλίσει τη θέση της στην κοινωνία. Το ίδιο συμβαίνει και με τις υπόλοιπες αστικές τάξεις των βαλκανικών χωρών που αγωνίζονται σήμερα να μπούνε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Το κεφάλαιο είναι όπως έχουν τα πράγματα πολύ καλύτερα οργανωμένο σε διεθνές επίπεδο από ό,τι είναι οι εργαζόμενοι. Μια συντονισμένη αντίσταση των βαλκανικών λαών είναι απαραίτητη. Αν εργαστούμε προς ένα κοινό στόχο και όπου είναι εφικτό συνεργασία και με τους άλλους, τότε θα μπορέσουμε να δούμε μια αχτίδα φωτός στην αρχή του αιώνα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ