Τετάρτη 27 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Ανεπιθύμητος ο εκπρόσωπος των φονιάδων

Μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στην παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην πόλη

Μαχητική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη, Τόμας Μίλερ, στο νησί. Η συγκέντρωση έγινε το Σάββατο 23 Μάρτη, στην πλατεία της Αγοράς. Το κάλεσμα απηύθυνε η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, κηρύσσοντας ανεπιθύμητο των εκπρόσωπο των φονιάδων των λαών στην Κρήτη.

Στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης, ανταποκρίθηκαν πολλοί μαζικοί φορείς της πόλης. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και στα Χανιά η συμμετοχή νέων και φοιτητών.

«Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίσκεψη του εκπροσώπου του πολέμου και της τρομοκρατίας, της χώρας που κατέχει τα πιο επικίνδυνα όπλα και απειλεί με αυτά χώρες και λαούς όλου του πλανήτη. Επίσκεψη που πραγματοποιείται σαν να βρίσκεται σε αποικία της χώρας του, καλυπτόμενος και από την υποτέλεια της ελληνικής κυβερνητικής πολιτικής», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση και συνεχίζει: «Η επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη όπως και η καθημερινή πλέον παρουσία πλοίων, αεροπλάνων και πεζοναυτών αποτελούν πρόκληση για το χανιώτικο λαό, που εκφράζει συνεχώς τα αντιιμπεριαλιστικά και φιλειρηνικά του αισθήματα».

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ειρήνης απηύθυνε πλατύ κάλεσμα στο χανιώτικο λαό να κηρύξει ανεπιθύμητο τον εκπρόσωπο των Αμερικανών ιμπεριαλιστών, να καταδικάσει την επίσκεψη του σφαγέα των λαών, κάνοντας κάλεσμα για συσπείρωση και συστράτευση στο αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα, στους αγώνες ολόκληρου του φιλειρηνικού κινήματος της χώρας μας.

Ο χανιώτικος λαός, όπως δήλωσαν και οι συγκεντρωμένοι, είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει σε κανέναν εκπρόσωπο των ιμπεριαλιστών σφαγέων, να κυκλοφορεί ανενόχλητος στην πόλη του, στο νησί του. Με τους αγώνες του, θα διώξει τις βάσεις του θανάτου από το νησί, θα βάλει φρένο στα σχέδια των Αμερικανών ιμπεριαλιστών, στην πολιτική υποτέλειας, που τόσο πιστά η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να ακολουθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ