Τετάρτη 27 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εντονο αμερικανικό ενδιαφέρον

Το αμερικανικό ενδιαφέρον τόσο για την επένδυση όσο και γενικότερα για τη Χαλκιδική, σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή και τις σχετικές καταγγελίες των κατοίκων. Και προειδοποίησε πως γι' αυτό το λόγο ο αγώνας τους θα είναι σκληρός.

«Φαίνεται ότι η αμερικανική κυριαρχία ήρθε και εδώ στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Στρατονίκης. Μοναδικό σκοπό έχει τα οικονομικά οφέλη και αδιαφορεί για τις ανθρώπινες ζωές. Ετσι είχε ως αποτέλεσμα να επηρεάσει την κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης. Φοβισμένοι, υπέγραψαν την απόφαση με την οποία δίνουν άδεια για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες της TVX κάτω από το χωριό μας», κατήγγειλε ο νομαρχιακός σύμβουλος Γ. Χασάπης.

Και η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε: «Θα είναι σκληρός ο αγώνας. Εδώ πια μέχρι και η πρεσβεία των ΗΠΑ εκφράζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή. Και ίσως δεν είναι μόνο τα μεταλλεία. Τους ενδιαφέρει να έχουν αμερικανική επιχείρηση στην περιοχή και για άλλους λόγους, πολιτικούς και στρατιωτικούς. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι δυστυχώς όλη η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Βόρεια Ελλάδα, η Μακεδονία, η Χαλκιδική είναι μια στρατηγικής σημασίας περιοχή για τη διέλευση στρατευμάτων προς τα Βαλκάνια. Πέρα από την επιχείρηση που στέκεται εδώ και κλέβει τον πλούτο που ανήκει στο λαό και ληστεύει διπλά και με τη μόλυνση και με την απειλή της ευστάθειας της περιοχής, αποτελεί και μια έδρα. Ενα είδος αμερικανικής βάσης και μπορεί μέσα από αυτή την εταιρία να γίνονται και άλλες διευκολύνσεις και δραστηριότητες, στρατιωτικού ή πολιτικού χαρακτήρα. Η Χαλκιδική τους ενδιαφέρει και για στρατιωτικούς λόγους. Με αυτή την έννοια ο αγώνας θα είναι σκληρός. Ομως έχει αποδειχθεί ότι σε τούτο τον τόπο όταν υπάρχουν άνθρωποι με ψυχή, που δεν το βάζουν κάτω, βλέπουν τα συμφέροντα των παιδιών τους, ο αγώνας τους μπορεί να στεφθεί με επιτυχία», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ