Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

Το ζήτημα της ασφαλούς και σύγχρονης σχολικής στέγης, ζωτικής σημασίας για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας και για τους εκπαιδευτικούς, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γενικού Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας, με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα.

Το σχολείο που διαμορφώνεται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου «αναμετρήθηκε» με το σχολείο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων, καθώς φορείς των γονιών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών, μετέφεραν την πραγματικότητα που ζουν καθημερινά στα σχολεία τους, με προβλήματα στις υποδομές, με ολοφάνερη την αναντιστοιχία με τις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες και με τις τεράστιες δυνατότητες.

Μεταφέρθηκε παράλληλα εμπειρία από τις δράσεις διεκδίκησης για αναβάθμιση των υποδομών, για αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που αποτελεί εμπόδιο στα μορφωτικά δικαιώματα. Σε αυτές τις διεκδικήσεις οι επεξεργασίες και θέσεις του ΚΚΕ για το σχολείο μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά, καθώς αναφέρονται σε ένα σχολείο που βάζει πρώτα τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και των παιδιών του και είναι απεγκλωβισμένο από τις λογικές των περικοπών, του «εξορθολογισμού», της υπαγωγής της Εκπαίδευσης στον στόχο της αύξησης της κερδοφορίας των λίγων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν πλήθος εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Παρευρέθηκαν ο Νίκος Σερετάκης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα με το ΚΚΕ, ο Νίκος Αγγελίδης, δημοσιογράφος της ΕΡΤ και υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα με το ΚΚΕ, η Ντιάνα Λιάκου, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γιώργος Σεφέρης» και υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα με το ΚΚΕ, ο Βασίλης Πετρόπουλος, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ από τον κλάδο των ΟΤΑ και υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα με το ΚΚΕ, και ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας και υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα με το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ