Τετάρτη 15 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΜΜΕ
Σε αγώνα για ασφάλεια στη δουλειά και στη ζωή καλεί το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

Απεργιακή συγκέντρωση στις 12 μ. στο υπουργείο Εργασίας

Με σύνθημα «Σπάμε τις αλυσίδες, σπάμε τη σιωπή, απαιτούμε ασφάλεια στη ζωή και στη δουλειά, καμία συγκάλυψη του εγκλήματος», το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο να πάρουν μέρος στη σημερινή απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιεί στις 12 μ. στο υπουργείο Εργασίας.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Οι εργοδοτικές - κυβερνητικές πλειοψηφίες της αντεργατικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ που επικρατεί σε όλες τις Ενώσεις των ΜΜΕ, με τις πλάτες των αφεντικών, των διευθυντικών τους στελεχών και όλων των μεγαλοδημοσιογράφων, αυτές τις μέρες κρώζουν σαν τα κοράκια περί "ατομικής ευθύνης" για το δυστύχημα - προμελετημένο έγκλημα στα Τέμπη, πασχίζοντας να κρύψουν τις εγκληματικές πολιτικές ευθύνες όλων των έως τώρα κυβερνήσεων αλλά και του μονοπωλιακού ομίλου στον σιδηρόδρομο, που από κοινού κοστολογούν τις ανθρώπινες ζωές με το κέρδος τους».

Ειδικά δε για την απεργία τονίζει ότι «αυτές οι πλειοψηφίες κάτω από την πίεση των γεγονότων εξήγγειλαν απεργία, για άλλη μια φορά "βουβή", χωρίς την παραμικρή προσπάθεια οργάνωσής της, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση - συζήτηση με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, χωρίς απεργούς στον δρόμο, με πλαίσιο αιτημάτων κάποιες ικεσίες προς τα αφεντικά τους, έτσι "για τα μάτια του κόσμου", χωρίς πνοή.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν ψελλίζουν έννοιες όπως "δημοσιογραφία και έλεγχος", "ασφάλεια", "ΣΣΕ", "ενημέρωση". Κλείνουν με την ταπεινή τους παράκληση προς τα αφεντικά των ΜΜΕ, που είναι ταυτόχρονα βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες και κατασκευαστές, να αφήσουν ...απερίσπαστους τους συνάδελφους στο έργο της αποκάλυψης των πραγματικών αιτίων της δυστυχίας των πολλών, που είναι αυτοί οι ίδιοι σαν τάξη, το εκμεταλλευτικό τους σύστημα, το κράτος τους, οι διεθνείς λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, οι πολιτικές όλων των κομμάτων τους, που βάζουν στο ζύγι ανθρώπινες ζωές και πλούτη».

Στον αντίποδα όλων αυτών, το ΠΑΜΕ Τύπου καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ «να παλέψουμε για:

  • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές, κόντρα στην πολιτική - και σε αυτούς που την επεξεργάζονται και την εφαρμόζουν - που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Αμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Ελεγχο εδώ και τώρα της αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
  • Αμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς και στα εξωτερικά ρεπορτάζ, ιδιαίτερα σε ακραίες καιρικές συνθήκες και φυσικές καταστροφές.
  • Ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας - Πρόνοιας και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτό.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.
  • Κλαδικές ΣΣΕ με υποχρεωτικότητα και επεκτασιμότητα, με ελεύθερη διαπραγμάτευση και όχι υπουργικές ντιρεκτίβες. Με πραγματικές αυξήσεις, σύμφωνα με τις ανάγκες μας, που να καλύπτουν τις απώλειες τόσο των δέκα προηγούμενων χρόνων της κρίσης όσο και αυτές που προκλήθηκαν από την έκρηξη του πληθωρισμού.
  • Παλεύουμε οργανωμένα, συγκροτημένα, με ενότητα και αλληλεγγύη, για να αλλάζουμε ολοένα τον συσχετισμό που επιβάλλει "σιγή νεκροταφείου" στην ενημέρωση για τα δικαιώματα, τα προβλήματα, τις δράσεις και τις διεκδικήσεις του εργατικού - λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος.
  • Ιση προβολή των πολιτικών θέσεων - απόψεων όλων των κομμάτων, εκτός από τα φασιστικά.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών νόμων, μαζί και των νόμων Χατζηδάκη, Λιβάνιου, Οικονόμου, που τσακίζουν θέσεις εργασίας και μισθολογικά - κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, ελαστικοποιούν τους όρους δουλειάς, βάζουν φραγή στο απεργιακό δικαίωμα, επιβάλλουν λογοκρισία, αυτολογοκρισία και καταστολή».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ