Τετάρτη 15 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΔΑΣ ΑΔΕΔΥ
«Αξιολογημένες» και «πιστοποιημένες» οι σιδηροδρομικές εταιρείες!

Απάντηση στην κυβερνητική λαθροχειρία για την «αξιολόγηση» δίνει με ανακοίνωσή της «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση» στην ΑΔΕΔΥ.

Σημειώνει ότι αφού δεν έπιασαν τόπο οι διάφορες προσπάθειες αποπροσανατολισμού, τώρα η κυβέρνηση προβάλλει το επιχείρημα ότι «φταίνε και οι συντεχνίες, που αντιστέκονται τόσα χρόνια στην αξιολόγηση», όπως είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

«Οπως χωρίσανε το τρένο από τις ράγες με τον τεμαχισμό του ΟΣΕ για να πουλήσουν το κερδοφόρο κομμάτι, έτσι και την "αξιολόγηση" την απομονώνουν από το ποιος την κάνει και για ποιο σκοπό την κάνει, παρουσιάζοντάς την σαν το φάρμακο για κάθε νόσο», τονίζει η ΔΑΣ και επισημαίνει ότι οι σιδηροδρομικές εταιρείες ΟΣΕ, «Hellenic Train» κ.ά. είναι «αξιολογημένες» και εφάρμοζαν συστήματα «αξιολόγησης», «είναι αυτές που έχουν ευθύνη γιατί εφάρμοζαν την πολιτική των κυβερνήσεων, που δεν πρότασσαν την ασφάλεια των πολιτών αλλά την κερδοφορία τους».

Οι ίδιες «αξιολογημένες» σιδηροδρομικές εταιρείες, που δεν εκπαίδευαν το προσωπικό και λειτουργούσαν με τεράστια υποστελέχωση και χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό, «είχαν και έχουν "πιστοποιητικά πιστοποίησης" (σ.σ. παραπέμπει στην ιστοσελίδα του ΟΣΕ με τα σχετικά πιστοποιητικά), το δε "Επιχειρησιακό Σχέδιο του ΟΣΕ για τα έτη 2022 - 2025", προχώρησε με τις υπηρεσίες υποβοήθησης εξειδικευμένης ιδιωτικής εταιρείας συμβούλων (!), ακολουθώντας τις "οδηγίες" και τις "βέλτιστες πρακτικές"της ΕΕ, όπου μόνο το 2021 καταγράφηκαν 1.389 σημαντικά σιδηροδρομικά ατυχήματα, με συνολικά 636 νεκρούς και 513 τραυματίες, εκ των οποίων τα 97 αφορούσαν συγκρούσεις τρένων».

Οι ίδιες εταιρείες «μαζί με το πολιτικό προσωπικό όλων των κυβερνήσεων έβαζαν στο συρτάρι όλες τις καταγγελίες και τα εξώδικα των εργαζομένων, αυτών που ο πρωθυπουργός αποκαλεί "συντεχνίες" που "αξιολογώντας" το σιδηροδρομικό έργο προειδοποιούσαν για το δυστύχημα που έρχεται...».

Με το επιχείρημα περί συντεχνιών, σχολιάζει η ΔΑΣ, «προσπαθούν να βάλουν ξανά όλους τους εργαζόμενους στο στόχαστρο, καλλιεργώντας τον επικίνδυνο κοινωνικό αυτοματισμό για να βγουν λάδι! Ενοχλήθηκαν που η προσπάθειά τους κατέρρευσε όταν αποκαλύφθηκαν οι προειδοποιήσεις των συνδικάτων στον σιδηρόδρομο, ενοχλήθηκαν που ένα μεγάλο μέρος του λαού μας είδε στην πράξη τον ρόλο, τη σημασία και την αξία των συνδικάτων και του συνδικαλισμού, όταν βέβαια αυτός βάζει στο επίκεντρο τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα - ζητήματα».

Καταλήγοντας τονίζει ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους - παρά την ποινικοποίησή του - μεταξύ άλλων και για την αντιδραστική αξιολόγηση «που μέσα από ένα δαιδαλώδες σύστημα με κριτήρια υποκειμενικά και μη μετρήσιμα προσπερνά την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών και την έλλειψη εξοπλισμού και μέσων και μεταθέτει ευθύνες που δεν τους αναλογούν σε προϊσταμένους και υπαλλήλους, και δεν έχει καμία σχέση με την απαίτηση για υπηρεσίες σύγχρονες και ποιοτικές, που θα καλύπτουν τις ανάγκες του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ