Τετάρτη 15 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Κυβερνητικές κουτοπονηριές για την απεργία

Ψέματα διακινούσε χτες το βράδυ η κυβέρνηση σχετικά με την απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο την Πέμπτη 16 Μάρτη.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο έκρινε παράνομη την αποχή των εργαζομένων στο Δημόσιο από τη διαδικασία της αξιολόγησης, καθώς η κυβέρνηση κατέφυγε για ακόμη μια φορά στην ποινικοποίηση, επιβεβαιώνοντας όσα καταγγέλλει η ΔΑΣ (βλ. δίπλα).

Ομως, το ...κουτοπόνηρο υπουργείο Εσωτερικών ξεχείλωσε την παραπάνω δικαστική απόφαση και στην ιστοσελίδα του χτες ανακοίνωνε ψευδώς ότι «βγήκε παράνομη η απεργία που είχε προκηρύξει για την Πέμπτη 16 Μάρτη η ΑΔΕΔΥ»!

Πρόκειται λοιπόν για μεγάλο ψέμα, αφού η δικαστική απόφαση δεν αφορά την αυριανή πανεργατική απεργία και τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ σε αυτή, αλλά την αποχή από τη διαδικασία της «αξιολόγησης». Η ίδια την ΑΔΕΔΥ σημειώνει μάλιστα ότι πρόκειται για «άθλια προβοκάτσια» του ΥΠΕΣ.

Ομως, η στάση αυτή της κυβέρνησης αποκαλύπτει τους ...πόθους της, αφού βιάστηκε να βαφτίσει «παράνομη» την ίδια την απεργία, δίνοντας μάλιστα «γραμμή» στα διάφορα παπαγαλάκια των ενημερωτικών πόρταλ, τα οποία σε χρόνο dt αναπαρήγαγαν αυτολεξεί το ψέμα, μπας και δημιουργήσουν κλίμα ενάντια στην πανεργατική - πανδημοσιοϋπαλληλική αυριανή απεργία.

Την απάντηση θα την πάρει ξανά αύριο στους δρόμους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ